Vanjski zimski ukrasi za drvo

Ovi ukrasi za drvo će biti pravo zimsko osvježenje u vašem dvorištu. Kako se primiču praznici sve više mislimo na prigodno ukrašavanje doma. Ali zašto zanemariti dvorište? Ovi ukrasi su eko prihvatljivi jer nakon upotrebe će se vrlo brzo razgraditi a nećete ih morati ni skidati sa drveća .

Za izradu ovih zimskih ukrasa potrebno vam je samo malo vremena i nekoliko posuda različitih oblika. Od materijala pripremite: posude, ukrasne trake, bobice, suho cvijeće i plodove, makaze i fen.

zimski_ukrasi_1Izaberite posude sa širim otvorem kako bi lakše mogli izvaditi ukrase iz njih. Napunite ih vodom. Rasporedite u vodi cvjetiće i listove ili bobice. Pustite mašti na volju. I dalje u vrtu možete naći cvjetove ruže, hrizanteme, listove u boji… Na jedna kraj staavite u vodu omču napravljenu od tanjeg konopca. Ovo nije potrebno ako ćete ukrase vezati ukrasnim trakama. I sve zajedno stavite u zamrzivač. Poslije nekoliko sati vaši ukrasi su spremni da ih postavite na drvo u dvorištu. Ovi ukrasi su tanki pa će se svejtlost probijati kroz njih stvarajuću prelijepu igru boja.

zimski_ukrasi_2Ako želite, možete kreirati i vjenčić na sličan način. Ovaj put izaberite posudu čije je dno izdignuto na sredini. Također, u širu posudu možete postavite šoljicu za isti oblik. U vodu stavite sitne crvene bobice i komadiće limuna koji će ukrasu dati prelijepu žutu boju. Kao i u prethodnom primjeru odlučite kako ćete ukras vješati na granu i shodno tome postavite omču od konopca.

Zaleđene ukrase ćete najlakše izvaditi iz poude tao što ćete zidove posude zagrijati fenom ili tako što ćete posudu kratko potpopiti u vruću vodu. Onda vam ostaje samo da nađete mjesto gdje ćete ih objesiti.

zimski_ukrasi_3Za one malo spretnije postoji način da naprave i zimske ukrasne kugle. Naspite vodu u dvije identične posude polukružnog oblika. U vodu stavite slične sastojke npr. šipke, zelene listiće i sjemenke. Stavite posude da se zalede. Kada se zalede, izvadite ukras iz jedne posude. U drugu dolijte mali sloj vode i poklopite sa izvađenim ukrasem. Potom ponovo vratite u zamrzivač da se voda zaledi i da spoji dvije polovice. Jednom kada je ukras zaleđen, izvadite ga iz posude i okačite na drvo. Eksperimentišite sa različitim sastojcima da stvorite ukrase koji će odgovarati vašoj ideji. Želimo vam dobru zabavu!

Tagged under

Leave a Reply