Uređenje sobe za tinejdžere – drugi dio

Prilikom uređenja sobe za vašeg tinejdžera, imajte na umu da vaše dijete odrasta. Pored većeg kreveta prioritet su veći plakari, ostave za sportsku opremu, dio za multimediju…

soba_za_tinejdzere_21Sportsku opremu tipa skateboarda, snowboarda i daske za surfanje možete izložiti na zidu, jednostavnim stalkom. Na ovaj način možete početi graditi sportsku temu. Očigledno vaš tinejdžer voli ekstremne sportove pa nećete imati problema da se dogovorite oko teme sobe. Dajte svome djetetu da oboji sobu u svoju omiljenu boju i na taj način aktivno učestvuje u dekorisanju. Korist je dvostruka, vaše dijete će se osjećati korisnim a uštedjet ćete jer nećete morati da uposlite molere za ovaj posao. Ako je za vas neprihvatljiva ta boja, tipa fluorescentno zelena, nastojte doći do kompromisa, boju koristite kao akcentnu. Isto tako, ako vaš tinejdžer insistira na crnoj boji, boju namještaja izaberite u drugoj boji koja će biti sekundarna a izaberite i nešto življu boju kao akcentnu,za posteljine i zavjese.

soba_za_tinejdzere_19Neki tinejdžeri uživaju u mnoštvu boja. A šta ako tako žele da oboje i svoju sobu? U tom slučaju pokušajte sa eklektičnim stilom uređenja sobe. Eklektične sobe koje objedinjuju mnoštvo stilova mogu biti perfektno rješenje kojim ćete “spasiti” situaciju. Zajedničko obilježje velikog broja tinejdžerskih soba je mnogo postera na zidovima. Nekad će prijeći liniju i početi da lijepe postere i na plafon. Tada nije vrijeme da mislite na primarnu boju koja će vam se svidjeti već na onu koja će skriti fleke od ljepila. U ovom slučaju tamnija boja je dobar izbor. Tajna u uređenju tinejdžerske sobe je da radite zajedno, da se dogovarate i pronalazite zajednička rješenja. Uživajte sa svojim djetetom.

Tagged under

Leave a Reply