Upotreba betona u uređenju enterijera

Kada kažemo beton većin vas pomisli na prilazne staze kući, temelje kuće, i sl. Međutim, beton se sve više koristi kao materijel za uređenje enterijera. Beton je odličan materijal za kreiranje različitih izgleda.

PODOVI

Mnogo je onih koji su imali u jednom periodu nezavršen, betonski pod. Koliko ste se samo puta upitali šta sa takvim podom? Najjednostavniji i najjeftiniji a ipak najefektivniji način je da ga prefarbate bojom za beton. Izaberite bilo koju boju ili bilo koji stil koji ćete inkorporirati u dizajn enterijera. Kada završite sa farbanjem, preporučujemo da pod prelakirate lakom visokog sjaja za potpun učinak. Jednom što je bilo sivo i tmurno, može da bude svijetlo i u boji. Jedna od bitnijih prednosti je da je betonski pod lako čistiti. Možete otići i korak dalje pa na podu iscrtavati određene oblike i dezene.

betonski_podNešto skuplje je poliranje betonskih podova ali će učinak biti još ljepši.

POVRŠINE

Kada kažemo, površine, mislimo na kuhinjske radne površine i na ravne površine u kupaonicama. Beton može da zamijeni sve vrste radnih površina. Betonske površine se lakše čiste, otpornije su na oštećenja i svakako će privući pažnju. Površine od betona jeftinije su od granitnih ili mermernih površina. Ako želite betonsku površinu u boji, neophodno je dodati pigment u beton prilikom izrade iste.

betonska_povrsina

Može se kombinovati sa najrazličitijim materijalima u zavisnosti kakav učinak želite postići. Beton se najbolje uklapa u moderni stil ali pravilno obrađen možete ga upotrijebiti u skoro svakom stilu. Da bi zaštitili beton od stvaranja mrlja zaštitite ga bezbojnim lakom.

betonska_povrsina_2

ZIDOVI

Ovo je zabavan način da dodate teksturu prostoru koji uređujete. Betonski zid daće mnogo više unikatnosti nego zid u bilo kojoj boji. Ako ste u potrazi za materijalom koji će dati osjećaj industrijskog, onda razmislite o betonu. Ovakav zid će se odlično složiti i sa starim ciglama, tapetama, bilo kojom bojom. Najbolje je betonski zid koristiti kao akcentni. Ovakav zid možete ostaviti neobrađen a možete ga i polirati, prelakirati, ofarbati… Dodatnu teksturu možete dodati davanjem oblika dasaka. Ovakvi zidovi su vrlo laki za održavanje, mogu se prati i tretirati hemijskim sredstvima.

betonski_zid

Dobra stvar kod betona je da može biti oblikovan u skoro svaki oblik. Beton je izuzetno stilski prilagodljiv materijal koji će svakom prostoru u kome je primjenjen dati poseban pečat.

Tagged under

Leave a Reply