Učinite vrt zanimljivim sa “prosutom” saksijom

Ako ste u potrazi za idejom kako dvorište učiniti zanimljivim, “prosuta” saksija ili kanta može biti rješenje vaše dileme. Stvorite prekrasnu dekoraciju na travnjaku na vrlo jednostavan način. 

Ovu dekoraciju ćete napraviti na vrlo jednostavan način. Izaberite saksiju, kantu ili neku drugu posudu koja ne mora biti čitava a ni nova. Ukopajte 1/3 u zemlju na mjestu gdje ste planirali “prosutu” saksiju, napunite je zemljom za cvijeće. Takođe, okopajte područje na kome želite stvoriti iluziju i na njega posadite cvijeće.

Prvi korak je da izaberete lokaciju. To može biti vrt ili travnjak. Ova dekoracije će svakako dodati šarm vašem dvorištu pa je nemojte napraviti na mjestu gdje se ne vidi ili gdje će biti zaklonjena drugim biljkama. Takođe, razmislite i o vrsti cvijeća koje ćete posaditi. Da biste izabrali najbolju vrstu cvijeća pazite koliko će cvijeće imati sunca tokom dana! Cvijeće sadite na sam ulaz saksije i u pravcu gdje želite da izgleda kao da se prosulo. Najbolje vrste cvijeća su one koje su niske i koje cvjetaju mnoštvom cvjetova. Neke od vrsta cvijeća koje možete saditi su: petunija, kalibroha, Callirhoe involucrata, maćuhica, lobelija  itd. A u nastavku pogledajte neke od ideja.

Tagged under

Leave a Reply