Tuš kabine koje ćete poželjeti u svojoj kupaonici

Za većinu nas svako jutro počinjemo uvijek na isti način, tuširanjem. Zar ne mislite da je vrijeme koje posvećujemo uređenju kupaonice isuviše kratko? Zar ne mislite da bi trebali uložiti više vremena i sredstava za uređenje kupatila?

Ako je odgovor potvrdan za oba ova pitanja pogledajte tuš kabine koje možete uključiti u dizajn svoga kupatila. Tuš kabine su po pravilu najgori dijelovi skoro svake kupaonice, a ne bi trebalo da bude tako s obzirom na užitak koji nam pružaju. One bi trebale biti naše utočište od stresa koje ima primarnu funkciju – tuširanje, ali i sekundarnu – relaksaciju. Uređenje svoje kupaonice počnite od tuš kabine. Izaberite onu za koju ćete reći: “Ovo je najljepša i najfascinantnija tuš kabina u cijelom mom životu.” Ona treba da se uklopi u vaš stil života, da bude podređena vašim potrebama i na njoj ne treba štedjeti.

tuš baterijaRazmislite kakva vam se tuš kabina sviđa, moderna, klasična, rustična. Ona bi trebala da bude centralna tačka vašeg kupatila. Mnogobrojne su mogućnosti u kreiranju i dizajniranju tuš kabina, nemojte se ograničiti pravilima. Svaka tuš kabina se sastoji od nekoliko bitnih elemenata. Na prvom mjestu su zidne obloge. Postoje različiti materijali koje možete upotrijebiti kao što su: keramičke pločice, staklene pločice, mermer, kamene zidne obloge… Potrebno je također odvojiti tuš kabinu od ostatka kupaonice iz razloga da prilikom tuširanja voda ne prska okolo. Ovo možete uraditi na dva načina, staklenim panelima i pravljenjem pregradnog zida. Stakleni paneli daće izgled otvorenog prostora i vizuelno će uvećati kupaonicu što je posebno bitno za mala kupatila. Za podne podloge izaberite materijal koji se ne kliže. Površina tuš kabina je u biti mala, stoga su vam i skuplji materijali dostupni. Podne pločice napravljene od prirodnog kamena, kao što je krečnjak, učiniće vašu tuš kabinu elegantnom i daće joj prirodni izgled. Za mala kupatila upotrijebite pločice manjih dimenzija.

Druga bitna stvar u svakom kupatilu su tuš baterije i slavine. Danas na tržištu postoji ogroman broj tuš baterija i  glava za tuš sisteme. Pronađite neku koja će odgovarati vašim potrebama. Razmislite o ugradnji masažnih stupova. Masažni stupovi imaju pored funkcije miješanja vode i mogućnost masiranja. Pojedine firme nude kombinaciju tuš baterija sa aromoterapijom i kromoterapijom.

Pomoći ćemo vam sa nekoliko ideja kako mi vidimo savršenu tuš kabinu.

 

Tagged under

Leave a Reply