Trikovi za uređenje male blagovaonice – drugi dio

Uz malo truda dobijte novo mjesto u svome stanu koje će biti mjesto za brze obroke ali i za druženje sa gostima. Jednsotavnim trikovima učinite malu trpezariju većom i interesantnijom.

mala_trpezarija_7Ako niste sigurni u to koje boje izabrati, zaigrajte na sigurno – bijelo. Zidove ofrabajte u bijelo i upotrijebite bijele dekorativne predmeta. Ovaj bijeli dekor biće skoro nevidljiv ali će prostoru dati dubinu. Da ne bi sve bilo sterilno bijelo upotrijebite stol u boji drveta ili kao na slici i slične stolice. Upotrijebite dvije stolice različitog stila za najbolji izgled. Ne zaboravite na osvjetljenje, u našem primjeru skoro nevidljivu zidnu lampu koja daje sasvim dovoljno svjetlosti za ovaj kutak.

mala_trpezarija_8Mala trpezarija ne mora biti komplikovanog dizajna. Ova niska sećija sa stolom od masivnog drveta i dvije jednostavne stolice je jednostavna i skoro spartanska ali ipak sa stilom. Poseban utisak ostavlja veliki crni fenjer obješen na lanac.

mala_trpezarija_9Kao što ste primjetili za male trpezarije najbolji komad namještaja je kuhinjska garnitura za sjedenje ili niska sećija koja se uklapa u skoro svaki stil. Ove jednostavne garnituru mogu biti od iverice ili drveta sa naslonima i podmetačima od spužve. Oni joj daju udobnost i toplinu. Ispod njih mogu biti montirane ladlice koje vam mogu poslužiti za ostavljanje različitih stvari. Ako niste u mogućnosti da imate ladice dobro će poslužiti i pletene korpe.

mala_trpezarija_10Ovi tradicionalni komadi namještaja ne odgovaraju svakom stilu. Ako ste u potrazi za nečim drugačijim, ove trpezarijske stolice od bambusa i aluminijumski stol, daće sasvim novu dimenziju vašoj maloj trpezariji. Zidove ofarbajte u boju kapućina a za stolice izaberite podmetače svijetlo plave boje, poslužiće i oni sa cvjetnim uzorkom u nekoj pastelnoj boji.

Za koju se god boju ili stil odlučite, imajte na umu da će uskoro vaša mala trpezarija postati dio vaše svakodnevice a ne rijetko i najdraže mjesto u stanu.

Tagged under

Leave a Reply