Stan u skandinavskom stilu

Karakterističan dizajn ovog interijera je primjer skandinavskog ili nordijskog stila. Mnogo bijele boje, kontrasti u crnoj boji, mnogo svjetlosti sve su to značajke skandinavskog stila prisutne u ovom stanu.

Kako sve ne bi bilo sterilno bijelo, dizajneri su prostor obogatili sa zelenom i crnom. Dnevna soba i kuhinja čine veliki otvoreni prostor. Pored velikih prozora smješten je trpezarijski bijeli stol okružen s crnim stolicama. Zanimljiv je položaj hladnjaka u crnoj boji koji stoji uz stub kao ostrvo u moru bjelila. Na izvjestan način on je nevidljiva granica između kuhinje i dnevne sobe. Prozori su ukrašeni biljkama koje cvjetaju nježno ružičastim cvjetovima. Zelena boja je provučena kroz dizajn jastucima na sofi ali i nježno zelenim rasvjetnim tijelima. Na podu ispred sofe je tepih sa zebra motivom koji se odlično uklapa u koncepciju stana. Sama prostorija i nije toliko velika, međutim bijela boja, veliki prozori, transparentni kafe stolići, prostoriju vizuelno povećavaju pa nam se čini da je mnogo veća nego što jeste.

Kuhinja prati dizajn cijelog stana, dodatnu toplinu joj daju drveni akcenti na kuhinjskim kabinetima. Pošto je kuhinja bijela, dizajneri su se poigrali sa rasvjetom, koristeći bijelu LED rasvjetu naglasili su radne površine.

U spavaćoj sobi zidovi su oblijepljeni bijelim tapetama  sa motivom zelenog lišća. Ovakve tapete su interesantne u čisto bijelom interijeru i dodaju malo različitosti u samom dizajnu. Još jedan providni stol kao u dnevnoj sobi upotrijebljen je kao noćni ormarić. Kontrast u spavaćoj sobi je drveni stol i crna kožna stolica.

Uvijek nam je zanimljivo vidjeti stan uređen u skandinavskom stilu, toliko jednostavnosti a toliko brižljivo upakovanih ideja. Da li se i vama sviđa uređenje stana u skandinavskom stilu?

Tagged under

Leave a Reply