Spriječite hvatanje pare na površinu ogledala – savjeti za čišćenje ogledala!

Želite  li znati kako ćete učiniti da vaše ogledalo svjetluca i kako da spriječite nastajanje pare na njegovoj povrišini? Pogledajte ovaj vodič za čišćenje ogledala.

Šta vam je potrebno

sredstva-za-ciscenje

Za postizanje blještavo čistih ogledala ključ je mikrofiber krpa i topla voda. Možda će vam trebati i malo deterdženta, spužva ipjena za brijanje (nikako gel).

Ako vam ogledala nisu previše zaprljana dovoljno će biti malo tople vode , koju ćete nanijeti a i obrisati mikrofiber krpom (trljajte ravnomjernim kružnim pokretima kako bi ste izbjegli razmazivanje).

Ako je posrijedi malo više prljavštine, rastvorite malo tečnog deterdženta u posudi tople vode, namočite sunđer i njime obrišite površinu ogledala. Nakon toga, preostale tragove ispolirajte mikrofiber krpom.

Spriječite nastajanje pare na površini ogledala

Želite li spriječiti hvatanje pare na površinu vašeg ogledala, što se često događa nakon tuširanja, nanesite i ravnomjerno razmažite malo pjene za brijanje. Nakon toga ODMAH  je detaljno obrišite sa vašeg ogledala mikrofiber krpom. Dobićete blistavo ogledalo, a para se na vašem ogledalu neće pojavljivati najmanje u narednih deset dana.

para na ogledalu

Pjenom za brijanje spriječite nastajanje pare na površini ogledala

Pogeldajte video ispod kako bi ste se uvjerili.

 

Tagged under

Leave a Reply