Safari stil u dnevnoj sobi

Da bi stvorili osjećaj avanture u svojoj dnevnoj sobi nije potrebno da otputujete van zemlje. Nije potrebno ni da idete u lov na lava. Sve potrebne stvari možete naći u tržnim centrima ili ako vam je lakše u internet prodavnicama, jer skoro sve dostavljaju i u našu zemlju.

Safari tkanine, namještaj i boje

Animal print

Animal print se često koristi u safari stilu.

Kada budete razmišljali kako da unesete duh divljine u svoju sobu imajte na umu design i décor prostora. Teksture, dezeni i safari motivi su beskrajni. Jedan ili više zidova može imati teksturu inspirisanu safarijem. Koristeći dijapazon boja koji uključuje; svijetlo smeđu, moka boju, boju pijeska i bež, na zidovima i podovima stvorićete vazdušast osjećaj. Međutim, safari boje su i: zelena, nježna žuta i zagasito crvena, ove boje možete dodati biljkama, namještajem, prostirkama i zavjesama. U safari dnevnoj sobi nema mjesta za plastični materijal. Koristite drveni, bambus ili pleteni namještaj. Prostirke za pod mogu da imaju animal print, ali ne samo prostirke već i jastuci i zidne dekoracije. Animal print može biti u vidu zebre, geparda ili tigra. Kako bi upotpunili cjelokupni izgled dnevne sobe kupite, velike glinene ćupove oslikane u afričkim motivima, maske, domorodačka oružja za lov, bubnjeve… Ako ste se odlučili da animal print bude fokalni objekat vaše dnevne sobe nemojte pretjerati s njim. Sjetite se devize, manje je više. Dovoljno je da postavite podnu prostirku koja je u animal printu, jastuke ili fotelju. Korištenje previše animal printa učiniće sobu konfuznom i neprepoznatljivom.

Ako ste se odlučili da animal print bude fokalni objekat vaše dnevne sobe nemojte pretjerati s njim.

Obratite pažnju i na biljke.

Obratite pažnju i na biljke.

Safari biljke

Nezaobilazan detalj prilikom dekorisanja u safari stilu su egzotične biljke. Koristite biljke sa velikim lišćem, sem što su dekorativne obogatiće vazduh kiseonikom. Orhideje će se odlično uklopiti u design, danas postoji veliki broj boja a i cijena im je pristupačna a svojim egzotičnim izgledmo izgledaće vrlo dekorativno. Obratite pažnju i na saksije ili teglice. Pazite da se tekstura, boja i design saksija uklope sa temom prostorije.

Safari umjetnost

Svaki prostor mora da ima lični pečat vlasnika. Kod safari stila upotreba; tribala, kopalja, slika sa motivima Afrike , je nezaobilazna. Takođe, možete upotrijebiti figurice afričkih životinja. Ako želite jeftinije rješenje uvijek možete na zidove ili na police postaviti fotografije savane i afričkih sela. Dajte mašti na volju.

Ne odobravamo upotrebu prirodnih koža!

Tagged under

Leave a Reply