Roletne od bambusa, čišćenje i održavanje

Roletne od bambusa su jedna od onih stvari koje, ako se pravilno održavaju, mogu trajati doživotno. Roletne od bambusa su prirodni proizvod koji zahtjeva malo više truda od čišćenja plastičnih i metalnih venecijanera. I dok su plastični i metalni venecijaneri estetski prevaziđeni, bar trenutno, roletne od bambusa uvijek su u trendu i izgledaju elegantno.

Brisanje prašine sa roletni od bambusa

Čišćenje prašine sa roletni od bambusa treba da bude redovno, baš kao da brišete prašinu sa stola.Brisanje prašine smanjiće vrijeme potrebno za njihovo čišćenje. Najbolje je to uraditi sa usisavačem ili sa praškom. Iako su roletne od bambusa čvrste, one su ipak podložne oštećenju u vidu parnica. Da biste to izbjegli koristite mekane krpe i četku koja se pričvrsti za usisavač. Preporučujemo brisanje prašine sa roletni bar jednom sedmično. Ovo je posebno bitno u sredinama u kojima se provodi najviše vremena.

Čišćenje roletni od bambusa

roletne od bambusa1

Redovno čišćenje roletni od bambusa omogućiće da ih imate dugo godina i da izgledaju kao nove. Pošto su napravljene od prirodnog materijala njihovo čišćenje se obavlja sa netoksičnim sapunom napravljenim baš za čišćenje drveta. Redovno čišćenje onemogućiće pojavu buđi u vlažnim sredinama ili slaganje slojeva prašine i prljavštine.

Pranje roletni se vrši vrlo jednostavno. Napuni se kada toplom vodom, u vodu se doda sapun za drvo prema uputstvu proizvođača i na kraju se u nju potope roletne. U vodi se ostave da stoje od 15-20 minuta a kada se izvade prebrišu se mekanom krpom. Pošto se okače, potrebno ih je ostaviti da se suše nekoliko sati u dobro provjetrenoj prostoriji.

roletne od bambusa2

Drugi način čišćenja je prirodniji. U 3,5l vode se rastvori jedna šolja vinskog sirćeta, s tim rastvorom se dobro prebrišu roletne. Ovaj naačin oduzima više vremena jer je potrebno svaku daščicu prebrisati sa obe strane.

Roletne od bambusa su idelane za one koji vole prirodni izgled drveta a pri tome paze na kvalitet i trajnost. Lako se čiste i održavaju a potrebno je biti samo redovan.

Tagged under

Leave a Reply