Radno okruženje tinejdžera

Svi znamo koliko je specifično tinejdžersko doba , i kako je teško jednom tinejdžeru da se koncentriše na knjigu. Drugari, zabava, djevojke, mladići sve to je mnogo bliže mislima adolescenata nego ”dosadna” knjiga. Evo par primjera za dekoraciju njihovih soba, koji će stvoriti radnu atmosferu i nadamo se probuditi učenjake u njima.

Ovo potkrovlje koristi sav mogući prostor kako bi smjestilo opsežan izbor stručne literature i priručnika, sa radnim stolom pozicioniranim tako da ima dosta prirodne svjetlosti.

Soba na dva nivoa omogućava odvajanje radnog  prostora od prostora za odmor i razonodu.

Još jedna soba podjeljena na dva djela,  običnom zavjesom i policama za knjige omogućavajući ovim dvjema sestrama, da imaju svoju privatnost iako su zajedno.

Prozračne boje za stvaranje radne atmosfereProzračna i sofisticirana paleta boja čini ovu sobu mirnim mjestom , kakvo je potrebno za rad i koncetraciju.

Naravno, tinejdžerski prostor za učenje ne mora biti uvjek zatvoren unutar granica njihe sobe. Uredan radni prostor u tihoj dnevnoj sobi pruža čitavoj porodici mjesto gdje će se brinuti o biznisu i obavezama.

 

Tagged under

Leave a Reply