Prvi tematski Ferrari park u Evropi

Ferrari je objelodanio da planira da sagradi svoj prvi tematski zabavni park u Evropi u Port Aventura resortu blizu Barselone. Vrijednost radova se procjenjuje na 100 miliona dolara a park bio trebao biti završen 2016. godine. 

U sklopu parka će se nalaziti najviši i najbrži rollercoaster u Evropi, simulatori vožnje, mnoštvo restorana i shopova kao i hotel sa 5* koji će imati 250 soba.

Hotel sa 5*

Hotel sa 5*

Međutim, ovaj Ferrari tematski park bit će tek trećina od Ferrari parka koji se nalazi u Abu Dabiju gdje je otvoren 2010. godine. Ferrari World u Abu Dabiju je najveći zatvoreni zabavni park na svijetu sa 20 različitih atrakcija i najbržim svjetskim rollercoasterom.  Ferrari tematski park u Abu Dabiju se prostire na 200.000m², a pod krovom se nalazi 86.000m². U Ferrariju ističu da su izabrali Španiju zbog velikog broja fanova koji tamo imaju ali i velikog broja turista koji resort Port Aventura posjeti svake godine. Naime, svake godine Port Aventura resort posjeti oko 4.000.000 posjetilaca a po izgradnji Ferrari parka očekuje se porast posjetilaca za još jedan milion.

Budući najveći rollercoaster u Evropi

Budući najveći rollercoaster u Evropi

Tagged under

Leave a Reply