Priprema kupaonice za goste

Kako se bliže praznici, bliži se i dio godine kada imamo najviše gostiju koji mogu da ostanu samo jednu noć, najčešće zbog triježnjenja, ali mogu da ostanu i više dana što je slučaj sa rodbinom iz udaljenih mjesta. Zadatak svakog domaćina je da goste dočeka kao u hotelu sa pet zvjezdica. Prostorija koja zahtjeva najviše pažnje je kupaonica. Pored toga što mora biti besprijekorno čista kupaonica mora da ima i stila.

Naravno, moraćete posvetiti više vremena sitnicama. Pod pretpostavkom da je kupaonica svježe okrečena, da je namještaj očišćen a boja na drvenim dijelovima osvježena novim slojem, na miru se možete posvetiti drugim detaljima.

Sasvim je normalno da nenadani gosti neće imati sve higijenske potrepštine uz sebe a najavljeni gosti da mogu nešto i da zaborave. Zbog toga u adekvatne posude pripremite: pastu za zube, rezervne četkice za zube, tupfere vate, jednokratne brijače… Staklene posude će biti savršeno mjesto za čuvanje sitnih higijenskih proizvoda. Kupite i: gle za tuširanje, šampon, regenerator za kosu, dezodorans u manjim pakovanjima. OStavite sve na vidnom mjestu.

Rezano cvijeće

Unesite svježinu u kupaonicu sa rezanim cvijećem ilicvijećem u saksiji. Takođe, ne zaboravite osvježivač vazduha. Ukoliko su tuš zavjese ostarile, promijenite ih jer uopšte nisu skupe. Isto uradite i sa kupaonskim stazama.

Posvetite se izboru novih ručnika. Danas kada se kvalitetan ručnik može kupiti za par evra ne postoji razlog da nemate bar nekoliko setova ručnika u bojama. Pazite na kvalitet ručnika i na sastav, najbolji su oni od 100%-og pamučnog materijala. Za goste uvijek ostavite ručnike u drugoj boji od vaše. Pripremite im po bar dva ručnika, jedan za lice i drugi za kupanje.

Uvijek imajte, pored zidnog ogledala, i jedno ogledalo na stalku. Takođe, u kupaonici ostavite i mirisne svijeće. Poslije napornog puta goste ništa neće više osvježiti od kombinacije ugodnog kupanja i mirisa svijeća. Obezbijedite gostima, posebno onim koji ostaju više dana, korpu za prljav veš i upotrijebljene ručnike.

Dodatno ogledalo

Kada ste sve pipremili ostaje vam samo da goste dočekate sa osmijehom nalicu i da se dobro zabavite.

Tagged under

Leave a Reply