Polovne dekoracije i namještaj na gomili, šta kupiti?

Vjerovatno ste pogodili, radi se o pijaci polovnih stvari, antikviteta ili buvljoj pijaci. Kupovina dekoracija ili second hand proizvoda je zabavno, sve dok se znate kontrolisati koliko ćete potrošiti. Namještaj ili dekoracije kupljeni na ovaj način mogu biti izuzetno dekorativni ali i vrijedni. Cilj posjete ovakvoj pijaci je da kupite zanimljive dekoracije po pristupačnoj cijeni.

Na pijacama antikviteta i polovnih stvari vrlo često je gužva pa u tom haosu se vrlo često kupuju stvari koje nisu ni materijalno niti estetski vrijedne. Zbog toga je, prije nego krenete na buvljak, važno da odlučite šta vam je potrebno. I okvirno odredite koliko kanite potrošiti novca za svaku dekoracijupojedinačno.

polovni namestaj1

Polovne dekoracije i namještaj  mogu biti izuzetno lijepe i dobro očuvane ali neće se uklopiti u dizajn vašeg doma. U tom slučaju, sem ako ne planirate renoviranje stana, najbolje ih je ne kupiti pa i ako je cijena izuzetno povoljna. Međutim, kada naiđete na dekoraciju koja je u skladu sa stilom vašeg doma nemojte propusiti da je kupite jer nikada ne znate da li ćete je ponovo naći.

polovni namestaj2

Još jednom napominjemo, nemojte nositi mnogo novca sa sobom. Dva su razloga. Prvi je da biste preduprijedili neplaniranu kupovinu a drugi razlog je što su na mjestima gdje je gužva uvijek prisutni i džeparoši. Dobar je plan da prije kupovine prvo obiđete cijelu pijacu, napravite uži izbor i tek onda krenete u kupovinu. U protivnom se može desiti da odmah na početku potrošite većinu novca za neke predmete koji moža i nisu vrijedni a da kasnije naiđete na nešto izuzetno interesantno a da nemate dovoljno para za to.

A šta možete kupiti na pijaci polovnih stvari pogledajte ovdje i ovdje.

Tagged under

Leave a Reply