Osvjetljenje u spavaćoj sobi na malo drugačiji način

Prekrasni lusteri i zidne lampe nisu rezervisane samo za dnevnu sobu i kuhinju. Tradicionalno osvjetljenje spavaćih soba je centralna rasvjeta i jedna ili dvije stolne lampe za noćni ormarić. Međutim, novi, moderni  stil u uređenju spavaćih soba redefiniše upotrebu rasvjete.

Lusteri i zidne lampe daće unikatan izgled vašoj  spavaćoj sobi. Pored toga što će estetski popraviti izgled spavaće sobe, lusteri i zidne lampe su ekonomični u upotrebi prostora, istinsko pametno rješenje za osvjetljenje. Sve je počelo tako što su dizajneri tražili rješenje kako maksimalno iskoristiti prostor u malim stanovima. Samo po sebi je došlo da se mora iskoristiti i vertikalni prostor. Ispostavilo se da ovo nije samo pametna ideja već i stilski izuzetno prihvatljivo rješenje za gotovo sve stilove. Upotreba lustera i zidnih lampi omogućava upotrebu noćnih ormarića na drugi način ili njihov potpuni izostanak. Sada se na noćni stol može ostaviti laptop, tablet, knjiga i sl. bez bojazni da neće biti dovoljno mjesta. Prilikom postavljanja lustera treba jedino voditi računa da su dovoljno nisko postavljeni.

Lusteri se danas mogu naći u velikom broju oblika, veličina, boja, stilova… Kada dođe do izbora lustera za spavaću sobu opcije su beskrajne. To je vjerovatno razlog zašto oni mogu biti najuzbudljiviji i okrjepljujući dodatak vašoj modernoj spavaćoj sobi . Bez obzira da li ćete se odlučiti za tradicionalne, klasične lustere ili one sa modernom, minimalističkom notom, lusteri pokrivaju čitav spektar sa lakoćom. Sve spavaće sobe će izgledati mnogo bolje sa mnoštvom manjih akcentnih svjetala nego sa jednim centralnim svjetlom.

Većina luksuznih hotelskih soba danas je opremljena sa prekrasnim zidnim lampama. Ove zidne lampe svakoj spavaćoj sobi odmah će dati dozu luksuza i stila. Moderno dizajnirane zidne lampe pristaju skoro svakom stilu dok ćete se sa onim klasičnim malo pomučiti sem ako vam spavaća soba nije uređena u tom ili sličnom stilu kao što je vintage. Moderne zidne lampe su u većini slučajeva izuzetno fleksibilne pa ih možete bez problema prilagođavati svojim potrebama. Zidne lampe su idelane za one koji teže ka minimalizmu. Ako volite da čitate izaberite one zidne lampe koje su fleksibilne i koje možete postaviti iznad sebe kako bi lakeš čitali.

Bez obzira da li ćete izabrati zidnu lampu ili luster sigurni smo da ćete biti zadovoljni izgledom i njihovom funkcijom.

Tagged under

Leave a Reply