Novi trend u podnim oblogama, slojevitost

Slaganje slojeva odjeće, pa i kreveta (dodatna deka) je uobičajeno, ali šta sa tepisima? Zašto da ne! Zahvaljujući dizajnerima koji misle van okvira, slaganje slojeva tepiha je novi trend. Upotrijebite nove, interesantne ideje za dekorisanje svoga doma.

slaganje_tepiha_5Ako vam se neki tepih sviđa ali ne pokriva površinu koju želite, vrijeme je za slaganje slojeva. Ispod tepiha koji će poslužiti kao akcentni, stavite veći tepih koji pokriva veću površinu. Veći tepih bi trebalo da bude u nekoj neutralnoj boji, od nekog prirodnog, grubljeg materijala kao što je juta, morska trava, konoplja…

Stanovi sa tepihom od zida do zida imaju problem kada dođe do mijenjanja tepiha. Mijenjanje nije i jedina opcija. Dubinski očistite te tepihe i preko njih postavite tepihe manje površine. Na ovaj način eventualne mrlje će postati nevidljive a vi ćete imati trendi prostoriju. Slično uradite i sa prostorijama sa povećanom frekvencijom. Mjesta, kao npr ispod trpezarijskog stola, ukrasite dodatnim tepihom.

slaganje_tepiha_8Životinjske kože su idealne za slaganje tepiha. Jedan od razloga je jer su tanke pa je mala vjerovatnoća da ćete se spoticati preko rubova. Drugi razlog je njihov oblik koji će izazvati dodatnu zainteresovanost za prostor. Posebno su interesantne ovčije kože i goveđe. Prve zbog topline i veličine koja je pogodna za lako pomjeranje a druge zbog sofisticiranosti i veličine.

 

Tagged under

Leave a Reply