Moderne crne kuhinje

Kada pričamo o kuhinjama većina nas prvo pomisli na bijele ili kuhinje u nekoj svjetlijoj boji. Međutim crne kuhinje su sjajne, glatke i moderne, učiniće vašu kuhinju posebnom, elegantnom i luksuznom. Ključ uspješnog dizajna crne kuhinje je u pravilnom odnosu boja radnih površina i zidova i pravilo postavljenom osvjetljenju.

Osvjetljenje u kuhinji sa crnim kuhinjskim elementima

Osvjetljenje u kuhinji sa crnim kuhinjskim elementima

Crni kuhinjski elementi će vašoj kuhinji dati čisti moderni izgled a svijetlo siva i bijela boja su tu da malo smire dramu koju stvara crna boja. Isuviše crne boje, kao i bilo koje druge boje, biće kontraproduktivno. U kuhinji sa crnim kuhinjskim elementima osvjetljenje je izuzetno važno. Ono ima zadatak da izbalansira crne površine elemenata sa drugim, obično, svijetlim površinama. Uzmite u obzir i veličinu prozora i količinu prirodnog osvjetljenja. Vrlo je bitno imati sliku onoga što želite postići. Koliko će vam dodatnog osvjetljenja pomoći do toga cilja. postavite dodatne lampe ispod samih visećih kuhinjskih elemenata. Upotrijebiti bijelu svjetlost. Takođe, posebno osvjetlite dijelove kuhinje koje želite istaći. Centralna rasvjeta svakako treba biti prisutna, međutim sa mogućnosti podešavanja nivoa svjetlosti. Centralna rasvjeta može biti u vidu modernih lustera u industrijskom stilu ili od sjajnih hromiranih dijelova za moderan izgled.

Svijetle radne površine

Svijetle radne površine

Ako ste izbarali da u kuhinju postavite crne kuhinjske elemente izaberite onda svjetlije radne površine. Ako su vam zidovi obojeni u bijelo, slobodno izaberite bijele radne površine. Uz zidove sive boje odlično će se slagati ravne površine od granita ili čak brušenog betona. Kombinovanje stakla, granita i metala je dobitna kmbinacija kod uređenje kuhinja u modernom stilu! Ako imate dovoljno veliku kuhinju obavezno postavite kuhinjsko ostrvo. A umjesto kuhinjskih pločica razmislite o nekim modernijim materijalima, staklene pločice ili metalizirane pločice u boji srebra će biti izvrstan izbor.

Boje u crnim kuhinjama su izuzetno važne. Igra nijansi će ove kuhinje učiniti modernim i elegantnim. Ako se odlučite za bijelu boju izaberite onu sa satenskim sjajem. Međutim, nama se posebno sviđaju crne kuhinje obojene sivim nijansama. Upotrijebite tri nijanse. Plafon ostavite u bijeloj boji. Stubove i uže površine obojite u najsvjetlijom i najtamnijom nijansom pri čemu tamnom nijansom obojite bočne straen a sa svijetlom ostalo. Srednjom nijansom obojite ostale površine. Ako niste sigurni kako to uraditi pronađite inspiracu na našim slikama ispod.

Tagged under

Leave a Reply