Luksuzni enterijeri u vintage stilu

Ugodno, udobno i toplo su riječi koje najbolje opisuju vintage stil. Tokom vremena dizajneri i majstori namještaja ostavili su neizbrisiv trag u našem poimanju lijepog, trajnog i udobnog. Sve to objedinjuje vintage stil. Međutim, vintage stil ne mora da isključuje nove komade namještaja napravljene da izgledaju kao stari namještaj.

Nerijetko, taj namještaj vremenom postaje skuplji nego kada je kupljen. Nekoliko je razloga. Prvi je kvalitet izrade i upotrijebljenih materijala. A  drugi je bezvremenski stil tih komada namještaja. Anthropologie je kompanija koja se bavi prodajom upravo namještaja namjenjenog za enterijere koji trebaju biti udobni ali sa jedinstvenim stilom.  Njihov namještaj nije ograničen samo na vintage stil ali se uz njega odlično slaže.

Zanimljivi kafe stol od starih dasaka

Zanimljivi kafe stol od starih dasaka

Prelijepi enterijer ovih dnevnih boravka krasi kožna sofa od smeđe kože. Na prvoj slici zidovi su tamno sivoj boji. Kako ne bi sve depresivno izgledalo enterijer je obogaćen foteljom sa cvjetnim dezenom. Slično je i na drugoj slici s tim da je umjesto neutralne boje zidova izabrana zelena boja. Bez obzira koliki dnevni boravak imate uz ovakva dva komada namještaja naprosto će bljesnuti. Tamno smeđa kožna sofa najbolje se slaže uz materijale jarkih boja. Vuna ili pamuk. Dodatnu teksturu dodajte tepisima bilo vunenim ili od grubo tkane konoplje. Pazite da kod izbora dezena jedna boja, koja će biti dominantna, bude prisutna na svim materijalima.

Cotswold sofa – 4980USD (ručno izrađena u SAD)

Fotelje – oko 1000USD

Vintage kupaonica

Vintage kupaonica

Na sljedećoj slici vidjećete kako izgleda jedna luksuzna kupaonica uređena u vintage stilu. Fokus je stavljen na tamne nijanse. Izuzetno je zanimljiv zid koji je urađen dekorativnom tehnikom u tamno sivoj boji. Prostor je omekšan starinskim peškirima. Sve sitnice koje se koriste u kupaonici mogu se smjestiti u ovu relijepu komodu u indigo boji. I na kraju možete vidjeti kako je upotrijebljen panj. Međutim i stari panj ima svoju cijenu. Cijena ovoga na slici je 398USD.

Klub stol u obliku polusfere

Klub stol u obliku polusfere

Ovaj prelijepi dnevni boravak je uređen u kombinaciji dva bliska stila: industrijskom i vintage stilu. Nama je pažnju privukao zanimljiv klub stolić. U pitanju je orahovina, oblika polusfere. Ručno izrađena. Industrijski stil uvijek zahtjeva kombinaciju različitih materijala sa živopisnim dezenima. Tako je i u ovom slučaju. Centralno mjesto zauzima prelijepa ugaona sekciona granitura Ogee Ikat. Ručno je izrađena u SAD-u. Ona je u narandžastim, crvenim i smeđim nijansma. Kontrast joj čini fotelja od zelene kože koja  je takođe ručno napravljena.

Ogee Ikat sekciona sofa – 5498USD

Semisfera klub stol – 1898USD

Rhys fotelja – 2498USD

Tagged under

Leave a Reply