Lov na dizajnerska uskršnja jaja

Tradicionalni lov na uskršnja jaja sljedeći mjesec dobija svoj glamurozni preobražaj. Lov na uskršnja jaja seli se iz Londona u New York.  Jaja su izrađena od strane Fabergé na osnovu dizajna poznatih svjetskih dizajnera. Tako će uskršnja jaja Ralph Lauren, Carolina Herrera, Tommy Hilfiger, i još stotine drugih nestati u New Yorku.

Uobičajeno je da nalazač i zadržava jaje ali ove godine to neće biti pravilo. Nalazač će dobiti neku od privilegija a koja je povezana sa mjestom gdje je jaje bilo sakriveno. Kako bi lov na uskršnja jaja bio lakši Fabergé je lansirao i aplikaciju za pametne telefone.

Inače svako jaje koje je Fabergé izradio je pravo malo umjetničko djelo. Dizajn jaja oslikava šta određeni dizajner preferira. Tako, Marchesa jaje je srebreno prekriveno malim cvjetovima, Tommy Hilfiger je svoje jaje ukrasio zlatnim sidrom na modro plavoj pozadini, Maria Canale je svoje jaje ukrasila dragim kamenjem itd.  Na kraju će neka od jaja biti prodana na aukciji a cijeli prihod će ići u dobrotvorne svrhe. Kako uskršnja jaja izgledaju pogledajte u galeriji ispod.

Tagged under

Leave a Reply