Kupatilo kao luksuzna spa – drugi dio

Prilikom adaptacije vaše kupaonice posebnu pažnju je potrebno posvetiti sanitarijama, kadi, tušu, lavabou, toalet šolji. Ujedno to je i jedan od skupljih izdataka prilikom adaptacije.

Pravilan odabir kade može vaš projekat stvaranja sopstvenog spa učiniti uspješnim ili neuspješnim.  Izbor kade je kompleksan posao. Kadu morate uklopiti u dimenzije vaše kupaonice a onda mora zadovoljiti i funkciju. Kade mogu biti različitih oblika i veličina, ugradne ili samostojeće. Prije kupovine razmislite kakva će se kada najbolje uklopiti u dizajn vašeg spa.

Spa je mjesto za uživanje.

Spa je mjesto za uživanje.

Whirlpool kade ili jacuzzi su najbolje rješenje za vaše spa. Zadovoljiće i najprobirljivije a po današnjim kriterijumima spa bez whirlpoola je vrlo teško zamisliti. Instaliranje jacuzzija u kupatilo nije samo stvar čistoće, već i opuštanja i uživanja. Hidroterapija je prvi put uvedena u praksu od strane Roy Jacuzzi-ja koji je instalirao u običnu kadu ventile koji izbacuju vazduh pod pritiskom. Benefiti hidroterapije su bukvalno transformisali živote ljudi koji ih koriste. Danas postoji veliki izbor whirlpool kada, veliki broj njih su akrilne, napravljene od laganog sintetičkog materijala. Podijeljene su u, one koji izbacuju vazduh pod pritiskom i one koje izbacuju vodu pod pritiskom. Whirpool kade sa vodenim masažerima (hidromasažna kada) su bolje za terapeutske svrhe. Kade sa vazdušnim masažerima (aeromasažna kada) je mnogo lakše čistiti i održavati. I jedan i drugi sistem imaju mana i prednosti. Vi izaberite onu masažnu kadu koja vama najbolje odgovara, ni sa jednim sistemom nećete pogriješiti.

Pored izbora kade odberite i odgovarajući lavabo. Lavaboi mogu biti keramički, porcelanski, metalni, stakleni, mermerni… Bitno je da bude dovoljno velik, ali ne i prevelik. Ako je potrebno kupite dupli lavabo, sve zavisi kako ste isplanirali svoj spa. U sličnom stilu izaberite i wc šolju. Po mogućnosti instalirajte skriveni vodokotlić sa senzorskim puštanjem vode. Naravno, možete se zadržati i kod klasičnog načina puštanja vode u wc šolju. Isto važi i za bide. Ako želite dodatnu dozu luksuza kupite grijajuće sjedište za wc šolju. Dovoljno velik prostor u kupaonici omogućiće vam da kupite i tuš kabinu.

Tagged under

Leave a Reply