Kuća u Engleskom stilu

Dizajneri razmišljajući, u kojem stilu dekorisati ovu kuću a da bude udobna, komforna i puna detalja, izabrali su engleski stil. Prilikom uređenja ovog stana mnogo pažnje je posvećeno materijalima koji su ugrađeni. 

Za pod u dnevnoj sobi, kupatilu i na trijemu izabran je prirodni kamen, različitog stepena obrade.

Prilikom dekorisanja je posebna pažnja posvećena visokom stropu kako bi se dobio osjećaj velikog prostora koji  u stvari i nije toliko veliki. Većina namještaja je karakteristična za engleski stil. Linije su graciozne i elegantne a boje tople, što sve zajedno utiče na rafiniran izgled prostora. Posebno se ističe prelijepi krevet sa baldahinom u spavaćoj sobi. Dnevna soba je svijetla zahvaljujući velikoj bijeloj sofi, svijetlom vunenom tepihu i mnoštvu prozora i vrta prije svega.

Dnevna soba

Dnevna soba

U produžetku dnevne sobe je trpezarija sa velikim bijelim trpezarijskim stolom kao centralnom tačkom.

Pod je obložen prirodnim kamenom.

Pod je obložen prirodnim kamenom.

Kuhinja je rađena po mjeri. Kabineti su lakirani u bijelu boju. Jedina površina prekrivena zidnim pločicama je između visećih kuhinjskih elemenata i donjih elemenata gdje su upotrijebljene mermerne ploče.

Kuhinja je klasična, rađena po mjeri

Kuhinja je klasična, rađena po mjeri

Zvijezda ovog stana je glavna spavaća soba sa svojim velikim krevetom sa baldahinom, stilskim namještajem i izlazom na balkon.

U spavaćoj sobi preovladavaju svijetli krem tonovi.

U spavaćoj sobi preovladavaju svijetli krem tonovi.

Pored ove spavaće sobe stan posjeduje još jednu manju sobu dekorisanu dosta jednostavnije koja služi kao gostinjska. Za kupatilo su izabrane pločice plavih i bijelih nijansi. Pod je prirodni kamen a kupaonski ormarić je rađen po mjeri u bijeloj boji. Ovo kupatilo je pravi predstavnik engleskog stila.

Kupaonica u engleskom stilu

Kupaonica u engleskom stilu

 

Tagged under

Leave a Reply