Koosnivač Tommy Hilfiger korporacije prodao imanje na Tahoe jezeru za 48 miliona Dolara

Kako navodi The Wall Street Journal bivši CEO i koosnivač korporacije Tommy Hilfiger, Joel Horowitz, konačno je prodao svoje ogromno imanje na obali jezera Tahoe i to po cjeni od 48 miliona dolara, što je znatno manje od inicijalnih 100 miliona na koliko ga je Horowitz procjenio kada ga je prije sedam godina stavio na tržište nekretnina.

Imanje nazvano Tranquilitiy (spokoj) izgrađeno za modnog ”barona” 2000.godine obuhvata živopisno zemljište od 210 akri (850 dunuma) i palatu površine 20,000 kvadratnih stopa (oko 2000 m²). Palata ima devet spavaćih soba, petnaest kupatila i pet toaleta i kao što možete predpostaviti pri njenoj izgradnji nimalo se nije štedjelo, naročito u foajeu čije je veliko stepenište sa zasvođenim stropom urađeno prema uzoru na ono iz Titanika.

Prostorija u kojoj se nalazi masivni zatvoreni bazen posjeduje i pokretni svjetlarnik (ostakljeni krov), dok se zatvoreni košarkaški teren nalazi u drugom krilu. Ostale raskoši koje se mogu naći u ovom velelepnom zdanju uključuju veliku dvospratnu sobu, službene dnevne sobe i trpezarije, bioskop sa devetnaest sjedišta, vinski podrum sa 3,200 boca te još jednu skupocjenu repliku, dvospratnu bilijar salu i cigar salon po uzoru na St. Regis hotel u New York-u.

Tagged under

Leave a Reply