Koja su ostrva na prodaju?

Izolacija je prestala da bude oblik lišavanja luksuza, u modernom svijetu, interneta, mobilnih telefona, jahti od 100 miliona $, izolacija je luksuz. Najbolji način da se uživa u toj vrsti luksuza je posjedovanje privatnog otoka.

Donosimo vam najljepša i najskuplja ostrva koja, ako imate novca, možete već danas kupiti.

Vatu Vara ostrvo, Fidži

Vatu Vara, Fidži

Vatu Vara, Fidži

Ovo ostrvo još zovu “Šešir otok” a zbog izdignutog platoa na njemu koje podsjeća na šešir. Vatu Vara je ugašeni vulkan. Na ostrvo se može doći samo brodom ali budući kupac može da izgradi pistu. Cijena ovog otoka je 75 000 000 dolara.

Veliki Hans Lolik ostrvo, Djevičanska ostrva

Otok Veliki Hans Lolik, Djevičanska ostrva

Otok Veliki Hans Lolik, Djevičanska ostrva

Ovaj otok nalazi se nadomak obale St. Tomasa. Pošto se Djevičanska ostrva nalaze u sklopu SAD, ovo je najskuplje ostrvo koje je na prodaju pod američkom zastavom. Ovo je ostrvo najbliže naseljenom području, od St. Tomasa je udaljeno samo 2,5km. Cijena ostrva je 45 000 000 dolara.

Ostrvo Seralbo, Meksiko

Otok Cerralvo, Mexico

Otok Cerralvo, Mexico

Službeno ime ostrva je u stvari Ostrvo Žak Kustoa. Nalazi se u blizini La Paza. Površina ostrva je 136.498 km². Ovo ostrvo je san ribolovaca, u vodama oko ostrva love se sabljarke, i to pravi trofeji. Ostrvo je udaljeno oko 25km od aerodroma i onda oko 2 sata od LA-a. Cijena mu je 45 000 000 dolara.

Otok Pakatoa, Novi Zeland

Ostrvo Pakatoa, Novi Zeland

Ostrvo Pakatoa, Novi Zeland

Ostrvo je udaljeno 45km brodom od Oaklanda. Ovo ostrvo je za one koji vole da čitaju Robinzon Krusoa a ne da ga glume. Otok je izgrađen, ima brvnare, restoran, kafe i veliki broj bazena. Njegova cijena je 35 miliona $.

Exuma ostrvo, Bahami

Exuma Cay, Bahami

Exuma Cay, Bahami

Na najvišoj tački otoka smještena je dvospratna građevina sa šest spavaćih soba, bazenom i pogledom na zalive, pješčane plaže i tirkizno more. Ostrvo ima i sopstvenu pistu za avione. Cijena ovog dragulja je 35 miliona$.

 

Tagged under

Leave a Reply