Kakvo posuđe izabrati?- drugi dio

Koliko ste vremena proveli osmišljajući dizajn svoga stana kako bi oslikao vaš stil? Nemojte zaboraviti da taj stil zaokružite i posuđem u objedovaonici. Bez obzira koji vaš stil, možete pronaći uz njega i odgovarajuće posuđe.

Seoski stil

Ako volite rustični izgled onda nije problem da u svoju objedovaonicu postavite veliki stol od neobrađenog drveta i umjesto stolica klupe u istom stilu. Boje koje najviše odgovaraju uz ovaj stil su: nebo plava, zelena, oker svjetlijih nijansi, crvena koju možete upotrijebiti za akcentiranje. Sve ovo u objedovaonici, daće joj osjećaj udobnosti i opuštenosti. Za posuđe izaberite tanjire i zdjele sa motivima koji izgledaju kao ručno oslikani. Motivi mogu biti pijetlovi ili druge životinje koje se sreću na selu, voće posebno jabuke i trešnje, zvijezde ali i karirani dezen.  Šolje bi trebale biti keramičke, tradicionalnog izgleda.

Retro stil

Ako vaš stan, uključujući i trpezariju, obiluje elementima u stilu 50-ih, 60-ih ili 70-ih, to je definitivno retro stil. Popularne boje su tirkizna, crno-bijela, žuta i zelena. Zahvaljujući hromu, stol će dobiti funky izgled dok su stolice od plastike i podsjećaju na klasične. Retro stol će izgledati odlično sa svijetlim bojama, posuđem od plastike i temama koje su bile popularne prije 30 godina. Vrlo često posuđe u retro stilu je ugaonog oblika i design-a. Retro Coca-cola čaše i flaše su nezaobilazne. A možete sve dekorisati i sa motivima Havaja.

Eklektični stil

Sviđaju vam se stvari iz različitih stilova. U redu, pazite samo da budu u harmoniji. Eklektični stil je upravo to, kombinovanje više stilova u jedan. Dok kombinujete elemente različitih stilova, potrudite se da sve to povezuje kombinacija boja. Možete postaviti stol u kontrastu sa ostatkom trpezarije. Elementi koji mogu biti zastupljeni na posuđu su: insekti kao npr. pčele i bubamare, staromodni cvjetovi i životinje npr. jeleni. Posuđe bi trebalo biti jasnih linija i svijetlih boja. A pored pomenutih motiva možete kupiti posuđe i sa tačkama i linijama.

Tagged under

Leave a Reply