Kako koristiti mozaik pločice u dizajnu

Mnogi se boje koristiti mozaik pločice u svome dome. Ovo je tužno jer su mozaik pločice topline, elegantne, luksuzne. Ako ste u potrazi za materijalom koji će u vaš enterijer unijeti boju i teksturu, mozaik pločice su pravi izbor za vas.

Mogućnosti koje vam mozaik pločice pružaju su neograničene. Upotrijebljene pravilno, mozaik pločice,  mogu da uzrokuju relaksirajuću atmosferu u enterijeru. Tajna je u izboru prave veličine i boje za prostor koji dekorišete s njima. Pored ovoga razmislite i o namjeni mozaik pločica tj. razmislite o namjeni prostora gdje ćete ih postaviti. Kada izbalansirate ova tri činioca shvatićete da je korištenje mozaik pločica u dekorisanju enterijera jednostavno. Postavljanju pločica možete pristupiti i sami jer to nije zahtjevan i težak posao.

Tuš je odlično mjesto gdje možete početi sa svojom avanturom upotrebe mozaik pločica. Skoro je nemoguće pogriješiti u ovom malom prostoru. Ako upotrijebite mozaik pločice inspirisane prirodnim stijenama dobiće osjećaj tuširanja pod nekim planinskim vodopadom. Za puni doživljaj dodajte prirodne sapune, glavu tuša sa efektom kiše, drvenu stolicu…

mozaik_plocice_2

Još jedan je način kako mozaik pločice možete upotrijebiti u tuš kabini da bi prizvali osjećaj prirode. U ovom slučaju mozaik pločice u zelenoj boji su izražajnije tako da kreiraju osjećaj kao u džungli. Egzotične biljke će biti odličan dekor za ovakvu kupaonicu. Ako želite napraviti pravi tropski tuš, oko mjesta gdje se inače stoji prilikom tuširanja, postavite sloj oblutaka.

mozaik_plocice_1

Mozaik pločice možete upotrijebiti i kod kreiranja svog ličnog spa. Mozaik pločice postavite oko kade a zatim pređite i na zidove kako bi kreirali jednu kohezivnu površinu koja će učiniti da se osjećate prijatno i relaksirajuće. Za kompletan učinak dodajte dekor u vidu cvijeća, mirisnih svijeća. košarica sa eteričnim uljima…

mozaik_plocice_3

Da ne bi pomislili da se mozaik pločice koriste samo u kupaonici pogledajte kako ih iskoristiti prilikom dizajniranja kuhinje. Koje ćete pločice izabrati zavisi od efekta koji želite postići. Kombinacija mozaik pločica u prigušenim bojama manje veličine, učiniće da one izgledaju na zidu artistički.

mozaik_plocice_4

Mozaik pločice možete iskoristiti i kao podne pločice. Ne morate ih samo upotrijebiti u kupatilu, one će se odlično uklopiti u svaki enterijer predsoblje, ulaz, kuhinju, radnu sobu…. Upotrijebite pločice u dvije ili više boja.

mozaik_plocice_6

Mozaik pločice su najčešće kvadratnih i pravougaonih oblika ali ne moraju biti. Igrajte se oblicima ali uvijek upotrebljavajte manje mozaik pločica  jer one stvaraju izgled koji se dobro uklapa dobro bez napada na čula.

Tagged under

Leave a Reply