Kako dekorisati enterijer sa visokim stropom? – Treći dio

Projetkovanje i dizajn enterijera se nalaze u vremenu  u kojem minimalzam i funkcionalnost igraju glavnu ulogu, te je lijepo vidjeti elemente koji vraćaju osobnost u igru. Ali kakva je uloga drvenih greda u tome? 

Izložene drvene grede

Drvene grede će vizuelno spustiti strop, što će sobu učiniti udobnijom i prijatnijom. Kao što vidite na slici ispod ostatak prostorije ne mora biti rustičan, dakle drvene grede će se jednako uklopiti i u enterijere savremenog dizajna.

drvene grede se uklapaju i u moderan dizajn

Drvene grede se uklapaju i u moderan dizajn

Tekstura stropa

Plafon možete naglasiti korištenjem specijalne teksture. Na ovom primjeru drveni dodaci čine sobu toplijom i manjom nego što ona to stvarno jeste .

specifična tekstura stropa

Specifična tekstura stropa

Stvari koje treba izbjegavati

Postoji nekoliko stvari koje bi ste trebali izbjeći kako bi održali ravnotežu u prostorijama sa visokim stropom. Nemojte gomilati stvari, kao što su manji djelovi namještaja, slike i različiti ukrasi, da bi ste popunili prostor. Umjesto toga koristite manji broj većih predmeta. Slike bi trebale biti u visini očiju, kao što smo već rekli. Ukoliko želite popuniti prostor iznad tog nivoa  okačite neki zidni sat ili postavite neku apstraktnu skulpturu. Uz sve što smo rekli želimo vam dobru zabavu u dekorisanju vašeg enterijera.

 

Tagged under

Leave a Reply