Jeftini, a efikasni savjeti za čišćenje doma

Čišćenje doma vjerovatno rijetko uzimate u obzir kada razmišljate o finansijama, ali mnogobrojni aparati, sredstva, alati i sve ostalo što prati čišćenje i održavanje doma urednim, može itekako da optereti vaš kućni budžet. Dakle ako raspolažete mršavim, ili gotovo nikakvim budžetom kojim biste obezbjedili sredstva za čišćenje doma, a ipak sa druge strane, želite uvjek uredan, čist i svjež prostor, razmotrite ove ideje koje vašem novčaniku neće teško pasti.

PLANIRAJTE ZALIHE SREDSTAVA ZA ČIŠĆENJE DOMA

Ukoliko imate lošu naviku da u kupovinu sredstava za čišćenje idete motodom slučajnog odabira i to u prodavnicama koje vam jednostavno padnu na pamet, možda vas ovo zadovoljstvo košta i više nego što bi to trebalo. Ako za kupovinu namirnica birate mjesta koja su cijenama znatno povoljnija, zašto ne biste isto to uradili i kod kupovine sredstava začišćenje doma?

KUPITE KVALITETNE APARATE ZA ČIŠĆENJE DOMA

Često ste u iskušenju da kod kopovine, recimo novog usisivača, birate jeftinije varijante, pogotovo danas kada je sve veći broj ovih uređaja označen markama proizvođača za čije proizvode, iskreno vjerujemo, da su vidjela svjetla prodavnica kućanskih aparata samo na našim prostorima. Trošenje nešto više novca na uređaje srednje i vrhunske klase (provjerenih brendova) dugoročno gledano poštediće vas mnogih muka, kvarova, popravki i nedovršenihčišćenja doma.

ciscenje doma1

NAUČITE SAMI DA POPRAVLJATE I ČISTITE UREĐAJE ZA ČIŠĆENJE DOMA

S obzirom da su računari i internet ušli u gotovo svačiji dom, pa tako i u vaš, potrudite se da ih bar ponekad koristite na pravi način. Youtube, kao i mnogi portali, prepun je tutorijala i savjeta za zahvate koje možete i sami da uradite na vašim kućanskim uređajima i alatima. Prije nego što povjerujete ovim tutorijalima preporučujemo da prethodno pregledate komentare drugih ljudi na iste, kao i da uradite dodatna istraživanja na internetu da biste se uvjerili u njihovu vjerodostojnost. Kao što ovi aparati, vođeni vašom rukom, čiste vaš dom, uzvratite im istom mjerom i držite ih uvjek u tip-top formi.

KORISTITE STARU ODJEĆU KAO KRPE ZA ČIŠĆENJE DOMA

Metoda koju, vjerujemo, mnogi već uveliko koriste, no svakako vrijedna pomena. Prije nego što vaša stara odjeća završi na otpadu, proberite je, te onu, napravljenu od odgovorajuće tkanine, izrežite na kvadrate koje kasnije možete koristiti za čišćenje podova i drugih površina u vašem domu.

ciscenje doma2

NAPRAVITE VLASTITO SREDSTVO ZA ČIŠĆENJE DOMA

Vjerovali ili ne, možete uštedjeti hrpu novca tako što će te praviti sredstva za čišćenje doma od sastojaka koje vjerovatno već imate u kući. Ne samo da će vam ova metoda uštedjeti velike novce, nego će i vaš dom učiniti zdravijim mjestom.

NE BUDITE KAMPANJAC U ČIŠĆENJU DOMA

Možda i jedan od najboljih načina da vam čišćene doma ne bude glavobolja koja će vas koštati mnogo vremena a i novca, jeste da ne dozvolite da veliki nered zavlada vašim životnim prostorom. Sistematičnim i učestalim čišćenjem doma zdravu naviku koja će vam zasigurno uljepšati život.

Tagged under

Leave a Reply