Jeftine dekoracije za Noć vještica

Noć vještica je jedan od najkomercijalizovanijih praznika u SAD koji se proširio na čitav svijet. Mi na njega gledamo kao na još jednu priliku da se zabavimo, budemo kreativni i družimo se sa prijateljima.

Nema potrebe da trođite velike sume novca na dekoracije za Noć vještica jer neke možete i sami napraviti. Pripremili smo nekoliko ideja dekoracija za Noć vještica koje možete sami napraviti tokom oktobra.

noc_vjestica_1LETEĆI DUHOVI –  duhovi su nezaobiilazni u Noći vještica. Vrlo lako ih možete napraviti. Kupite bijele balone i gazu. Naduvajte balone na njima nacrtajte lice i ljepilom zalijepite gazu za vrh balona. Balone okačite  u krošnje drveća u dvorištu ili na trijemu.

noc_vjestica_2VJENČIĆ SA PAUKOVIMA – dekoracije koje se sve više odomaćuju kod nas su vjenčići na vratima. Vrlo su dekorativni i nisu skupi. Vjenčić za Noć vještica napravite od bijele tkanine isjeckane na parčiće koje ćete zalijepiti za obruč napravljen od nekog čvrstog materijala npr. žice. Na njega potom zalijepite male crne paukove. Na kraju vijenčić okačite na crnu traku.

noc_vjestica_3PRORZORSKE SILUETE – su dekoracija kako za unutrašnje tako i za vanjske prostore. Isjecite neku siluetu koja je povezana sa Noći vještica. Crna mačka je uobičajen izbor za pravljenje siluete. Isjecite je od crnog kartona ili od kartona prethodno ofarbanog u crno. Iza siluete noću možete da ostavite upaljenu svijeću.

noc_vjestica_4ZASTRAŠUJUĆE OČNE JABUČICE – napravite od bijelih lopti različitih veličina. Potrebno vam je malo crne, svijetlo plave i crvene boje i malo vremena za ove odlične dekoracije.

Ne zaboravite na svijetleće bundeve koje su tradicionalni ukras za Noć vještica, međutim o njima ćemo naknadno pisati.

Tagged under

Leave a Reply