Jednostavne ideje za dnevnu sobu

Dekorisanje dnevnih soba nikad nije bilo jednostavnije sa mnoštvom ideja koje možete naći na internetu i u časopisima. Nekada da bi ideje sproveli u djelo nisu potrebna velika sredstva a rezultata je zadivljujući. Pokazaćemo vam nekoliko ideja kako možete lako da dekorišete dnevnu sobu.

Dnevna soba u plavim i ružičastim nijansama.

Dnevna soba u plavim i ružičastim nijansama.

Plava i roza boja nisu samo boje za dječiju sobu. Ove boje su IN a naglasite ih sa smeđom. Materijali sa dezenom, kao što je na slici, sobu će učiniti mladalačkom i veselom. Namještaj je ofarban u tamno smeđu boju i presvučen mebl štofom koji prati dizajn ostatka prostora.

Dvije manje prostorije naglašene jakim bojama.

Dvije manje prostorije naglašene jakim bojama.

Otvoren prostor možete stvoriti uklanjanjem vrata između dvije prostorije, ili bar njihovim otvaranjem. Dvije male prostorije su spojene jakim, dominantnim bojama. Soba u pozadini pulsira narandžastom bojom, dok u sobi naprijed dominira žuta. 

Koloritni kontrast.

Koloritni kontrast.

Ako volite dnevnu sobu okrečenu u bijelo a ipak bi htjeli nešto da promijenite pravo rješenje za vas je akcentiranje sa nekom svijetlom bojom. U ovoj dnevnoj sobi svijetlo plava boja je prisutna u zastorima i jastucima. Sve je upotpunjeno sa tamnim drvenim kafe stolićem i velikom saksijom za cvijeće u istoj boji.

Podrumske prostorije pretvorene u udoban kutak.

Podrumske prostorije pretvorene u udoban kutak.

Želite da se osamostalite ali ne znate kako jer sredstva vam ne dozvoljavaju da uzmete neki veliki i svijetao stan. Rješenje uvijek postoji. Ova dnevna soba u podrumu je odličan primjer kako se iz neuglednih prostorija može stvoriti predivno i udobno utočište. Krem boja zidova sprečava da ova dnevna soba izgleda kao pećina, dok boje namještaja i jastuka čine da soba izgleda veselo i mladalački.

Potkrovlje moderno i udobno.

Potkrovlje moderno i udobno.

Nije samo podrum prostor od koga svi bježe iako neki veliki razlog ne postoji. Potkrovlje itekako može da bude udobno mjesto za vaš stan. Ovo potkrovlje je dekorisano namještajem u neutralnim bojama. Prostor izgleda još viši i veći nego što jeste. Sve je upotpunjeno dodirima plave boje. U ovom modernom stanu upotrijebljen je jedan klasični element koji se u dizajn dnevne sobe savršeno uklopio, orijentalni tepih.

Dezenom do savršenstva.

Dezenom do savršenstva.

U neutralno obojene dnevne sobe udahnite život sa mebl štofom različitih dezena i boja. Pliš na prozorskoj dasci daće prostoriji toplinu dok će sateneske tkanine dati dozu elegantnosti. Ne zaboraviti da i tepih mora da ima dezen.

Duh Japana u dnevnoj sobi.

Duh Japana u dnevnoj sobi.

Na kraju ćemo vam pokazati još jednu dnevnu sobu u potkrovlju. Dizajn ove dnevne sobe možemo opisati kao jednostavan i čist. Moderan namještaj u kombinaciji sa bijelim zidovima perfektna je pozadina za elemente japanske kulture koji će ovu dnevnu sobu učiniti unikatnom u odnosu na slične.

Tagged under

Leave a Reply