Ideje za Vintage spavaću sobu

Osvježite vaš dom sa autentičnim vintaž idejama.

Klasični  kantri vintaž

Vintaz-spavaca-soba

Napravite vintaž preokret u klasičnoj kantri spavaćoj sobi. Tradicionalni bijeli krevet, odjeven šarenom krparom i prekriven retro vintaž jastucima je fokusna tačka šeme. Netipične tapete sa kanarincima i namještaj u nijansama žute i plave dodaju tračak zabave.

Udobno opuštajuće utočište

rusticna-spavaca-soba

Neka vaša soba bude opuštajuće utočište sa paletom toplih boja kao što su karamel i vanila. Prostor oko kreveta iskoristite da izložite dragocjene sitnice i suvenire, a sam krevet prekrijte sa mnogo udobne vune, pletiva i krzna.


Francuski vintaž

Francuksi-vintaz-soba

Pretvorite vašu sobu u budoar sa francuskom inspirisanim dizajnom. Dramatični krevet sa nadstrešnicom izrađen od kovanog gvožđa se ističe naspram sive geometrijske pozadine i određuje raspoloženje u sobi. Dodajte vizuelni interes sa oslikanim noćnim omarićem koji je u koordinaciji sa posteljinom. Veliki zidni sat daje poseban utisak kao završni detalj u dekoraciji ove sobe.

Spavaća soba u krem i boji uvelih ružaVintaz-spavaca-soba1

Kreirajte ultra-feministički izgled spavaće sobe sa krem namještajem i blijedo rozim zidovima. Krevet zaodenite posteljinom od ispranog lana i kombinacijom čipkastih i jastuka sa heklanim rubovima.

Klasična plavo-
bjelo-plava-spavaca-sobabijela soba

Unesite nešto vintaž kantri stila u vašu sobu sa najjednostavnijom šemom meko-plave i bijele boje. Mnoštvo rasparenog vintaž namještaja, rustični ukrasi i trošan pod, suptilno objedinjuje tapeta sa cvjetnim dezenom. 

Vintaž galmurglamurozna-spavaca-soba

Pokušajte sa malo vintaž glama, sa spavaćom sobom u svjetlucavoj metalik paleti boja. Počnite sa tapetama kao fokusnom tačkom a zatim usmjerite pažnju na krevet,  dodajući mu različite teksture kao što su satenska posteljina, prekrivač sa imitacijom heklanih detalja, te čipkasti  ili jastuci sa printom lišća u blijedo-zlatnoj i krem boji.

Savremeni preobražaj u vintaž stilu

Koristite veliku cvjetnu tapetu kao polaznu tačku. Jastuci neka budu u istoj paleti boja kao i tapete. Bijela posteljina i namještaj će objediniti šemu.

Zreo vintaž izgledVintaz-spavaca-soba2

Koristite Moderanu  Francusku-kantri šemu sa blijedo žutom cvjetnom tapetom   koj je udružena sa elegantnim namještajem meko-sivih nijansi. Tonirajte pod sa neutralnim tepihom i dodajte staklene i metalik detalje da bi šema bila privlačna oku.

Luksuzni vintaž budoarLuksuzna-vintaz-soba

Neka vaša spavaća soba bude spokojna odstupnica u ovom umirujućem meko-plavom koloritu. Lijepa tapeta u orijentalnom stilu je startna pozicija dekoracije, kojoj se dalje pridružuje i bračni krevet sa plavim plišanim uzglavljem. Posteljina je  u odgovarajućim nijansama plave u skladu sa tirkiznim noćnim ormarićima pored kreveta.

Djevojačka vintaž spavaća sobaDjevojacka-vintaz-spavaca-soba

Napravite šarenu djevojačku sobu sa svijetlim miksom cvjetnih detalja. Uparite klasičnu cvjetnu tapetu sa jednostavnim bijelim namještajem. Onda se malo igrajte sa miksom šarenih detalja i boja, od ekscentričnih printova, pruga, i dezena do čistih jednobojnih površina.

Tagged under

Leave a Reply