Ideje za police u uređenju enterijera

Organizacija u uređenju enterijera je vrlo bitna. Iskoristite svaki centimetar prostora sa unikatnim i kreativnim idejama za police. Police će učiniti vaše zidove zanimljivijim a vama obezbijediti dodatni prostor za knjige, CD-ove, ručnike, kozmetiku, igračke …

police_1U stanu su prisutne niše koje nam vrlo često ostaju neiskorištene. Zidne police su idealan način na koji možete iskoristiti ovaj prostor. Najjednostavniji i najjeftiniji način je postavljanje nekoliko polica na zid. 

police_2Imate stan na dva nivoa i unutrašnje stepenice? Da li ste iskoristili prostor ispod stepenica? Ako ne želite ovaj prostor zatvoriti, onda ga iskoristite postavljajuću jednostavne police. Boju polica prilagodite designu prostora.

police_3Stub koji se nalazi između kuhinje i trpezarije je vrlo često neiskorišten. Postavite uz stub police sa daskama nepravilnog oblika. Na ove police smjestite, recepte, posuđe, staro posuđe, vazne, začinsko bilje itd. 

police_4Potkrovlja su prostori koji zbog svojih kosih površina smanjuju korisnu kvadraturu stana. Kako bi i ove niske prostore iskoristili instalirajte police. Police možete postaviti u sve prostorije: dnevni boravak, kupatilo, spavaću sobu. Na donje police stavite korpe a na višlje kabastije predmete. Za ugodniji ugođaj instalirajte intimnu rasvjetu iza njih.

police_5Mala kupatila imaju uvijek isti problem, nedostatka skladišnog prostora. Police će vam tu dobro doći. Postavite police iznad vodokotlića ili veš mašine. Pazite na izbor materijala, police od iverice su osjetljive na vlagu!

police_6Nekada su i najjednostavnija rješenja najljepša. U dnevni boravak postavite police u obliku rešetke. Na njih smjestite knjige, filmove, ukrasne zdjele, fotografije… U središte ovakvih polica možete postaviti i LCD televizor.

police_7Pokušajte sa asimetričnim postavljanjem polica, 5 ili 7 polica postavljenih na različitim visinama i različitih dimenzija. Za dekoraciju uzmite dva istovjetna ćupa koja postavite dijagonalno. U istu svrhu vam mogu poslužiti i ramovi za slike.

Tagged under

Leave a Reply