Ideje za cipelarnik

Jeste li ikad prebrojali koliko pari obuće imate? Posebno ako ste mnogočlana porodica. Prema nekim istraživanjima svaka žena iz srednje klase ima oko 15 pari cipela.

Iskoristite i dosad neiskorišteni prostor kao idealno mjesto za cipele.

Iskoristite i dosad neiskorišteni prostor kao idealno mjesto za cipele.

Kako sve te cipele složiti, uštediti prostor a cipele sačuvati od prašine. Pokušaćemo da vam pokažemo da klasični cipelarnik nije jedino rješenje naprotiv, to je jedno od najdosadnijih rješenja. Pošto ste uvidjeli koliko imate pari cipela saznajte šta bi važi ukućani voljeli, police, ormarić u kome cipele vise, organizere bilo od platna ili plastike…? Najbitnije je funkcije cipelarnika su: ušteda prostora, organizacija cipela, upotreba prostora koji bi inače ostao neiskorišten.

Za dječiju obuću pokušajte da u ormar stavite, na dno, police na dva nivoa, lako se mogu zamijeniti a nisu skupe. Djeci su lako dostupne. Ukoliko imate američki plakar možete da jedan dio odvojite za cipele, jednostavno ugradite police. Cipele možete da objesite i na vrata.

Jeftina rješenja su nekad i najbolja. Objesite organizer za cipele gdje imate slobodnog prostora.

Jeftina rješenja su nekad i najbolja. Objesite organizer za cipele gdje imate slobodnog prostora.

Možete da koristite i platneni organizer za cipele koji možete i sami da napravite. Jednostavno ga možete objesiti i na balkon. Takođe vrlo jeftino a praktično rješenje je organizer za cipele koji ćete okačiti na vrata. Izbjegavajte cipelarnike lošeg kvaliteta, naime pod težinom cipela mogu da puknu ili izgube prvobitni oblik. Pazite na dubinu polica jer muške cipele su dosta duže od ženskih ili dječijih.

Tagged under

Leave a Reply