Havajsko zdanje sa olimpijskim bazenom i spektakularnim pogledima na okean

Ova predivna kuća nalazi se na Velikom ostrvu na Havajima. Prostrana nekretnina izgrađena je od najboljih dostupnih materijala i dizajnirana da traje generacijama. Pred toga kuća posjeduje neprevaziđene sportske objekte i u potpunosti je pristupačna osobama sa invaliditetom, što je čini podesnom i za najrazličitije porodice. 

Kako život na Havajima bukvalno znači skakanje sa ostrva na ostrvo, na krovu se nalazi platforma za slijetanje helikoptera što je dodatni dokaz vrhunske praktičnosti ove luksuzne vile.

Fotografije na žalost samo malim dijelom prenose  istinsku ljepotu ovog doma, koji iz svakog ugla odiše luksuzom i havajskom elegancijom.

Neutralni namještaj i inventar ne umanjuju prirodne ljepote koje se preko velikih przora stapaju sa enterijerom.

U nivou bazena (imanje ima tri nivoa) nalazi se igraonica sa bilijarskim stolom, zajedno sa potpuno opremljenim mokrim barom i dva gostinska apartmana.Gurmanska kuhinja ima sve potrebne uslove za jednog profesionalnog kuhara ili porodicu koja je sklona kulinarstvu.

Olimpijski bazen ima tri trake kao i startne pozicije,  međutim vodeni sadržaji se tu ne završavaju. Kuća ima i duboki bazen za ronjenje sa odskočnom daskom te plitki dječiji bazen. Za one koji preferiraju kupanje u slanoj vodi na samo nekoliko strmih koraka  od bazena nalazi se Pacifik.

Pogled je sa svake strane imanja spektakularan, uključujući i dalekosežne panorame iz glavnog apartmana koji gleda na pacifik i obližnji vodopad.

havaji-panorama

 

Tagged under

Leave a Reply