Dočekajte Novu godinu kao nikada do sad

Da li ste razmišljali da napravite nezaboravnu novogodišnju zabavu za svoje prijatelje? Zabavu koja će se iz godine u godinu prepričavati, koja će se pamtiti po atmosferi, koja će biti izazov da svaka nova Nova godina bude bolja i bolja. Ovo je vodič koji će vam u tome pomoći!

Novogodišnja zabava

Novogodišnja zabava

Prvo da riješimo jednu dilemu. Nije nemoguće napraviti odličnu novogodišnju zabavu sa malo novca! Nekoliko dobrih prijatelja, zanimljiva ića i pića, malo balona i, naravno, šljokice i zabava može da počne.

Pravi je trenutak da počnete sa pripremama za veliki novogodišnji party. Plan je ključ uspjeha! Ovih 8 koraka će vam svakako pomoći u planiranju. Pripremite papir i olovku i hvatajte bilješke!

1 Na vrijeme pozovite goste. Ne zaboravite ih napomenuti da potvrde svoj dolazak kako bi tačno znali koliko ćete ljudi ugostiti. Što ranije pozovete svoje prijatelje to će ih više potvrditi svoj dolazaka. Najbolji način da pozovite prijatelje je uživo, mada možete koristiti i telefon, SMS, mail… Nemojte se stiditi reći šta očekujete od pojedinih gostiju, boca pića, sitni kolači, pomoć oko dekorisanja…

2 Uključite prijatelje u pripreme, naravno, one koji su voljni da pomognu. Oni vam mogu pomoći da napravite dekoracije, dekorišete, pripremite hranu i piće, odu u kupovinu umjesto vas… Ova pomoć će biti korisna i zabavna a vas će osloboditi stresa.

3 Hrana za novogodišnju zabavu treba da bude jednostavna. Nova godina nije vrijeme da iznesete svoje puno posluženje, ako to uradite gosti će vam zaspati već u 9 sati. Da se ne bi mnogo zadržavali tokom zabave oko hrane postavite buffet ili švedski sto. Fokusirajte se na male komade hrane, spriječićete mrvljenje a i gosti se neće umazati.

Samoposluženje za Novu godinu

Samoposluženje za Novu godinu

4 Piće je još jedan važan faktor dobre zabave. NIJE NEOPHODNO DA IMATE PUN BAR PIĆA! Bazirajte se na jednu vrstu piva, dvije vrste vina (crno i bijelo), dvije vrsta soka (negazirani) i ako se odlučite za neki koktel, imajte punu jednu posudu iz koje će se svi samoposluživati.

5 Kakva bi to proslava Nove godine bila bez dekoracija. Mnogo sjaja, šljokica, srebrene, zlatne boje… Ne zaboravite dekoracije za sto. Još jedna važna stvar je rasvjeta. Niko ne očekuje da imate light show ali malo intimnija rasvjeta, na pojedinim mjestima akcentna biće dovoljna.

6 Za dobru zabavu je dobra muzika presudna. Razmislite kakvu muziku vole vaši gosti a potom pokušajte da napravite playlistu koja će se dopasti svim ukusima. Nije nam cilj da mi pravimo playlistu za vas ali nemojte se oslanjati na youtube ili neki drugi online servis jer nikada ne znate kada možete ostati bez internet veze.

Dekoracije u vidu budilnika

Dekoracije u vidu budilnika

7 Odbrojavanje do ponoći je nezaobilazan događaj u novogodišnjoj noći. Nabavite nekoliko klasičnih budilnika i digitalnih. Navijte ih tako da svi pokazuju isto vijeme u sekundu. Postavite ih na neko centralno mjesto. Pripremite konfete i odbrojavanje može da počne.

8 Ne zaboravite na neplanirane goste. Ako imate dosta prijatelja nije nemoguće da ćete morati ugostiti još nekoliko ljudi. Gledajte na to da što vas je više to će biti zabavnije!

SREĆNA VAM NOVA GODINA!

Tagged under

Leave a Reply