Betonski kamini

Beton je zadivljujući materijal. Čvrst i dugotrajan, svojim izgledom ulijeva sigurnost i sirovost. S druge pak strane, prefinjen i jedinstven, kao da flertuje sa svim našim čulima. Betonski kamin ima sve ove odlike, jedinstvene je estetike, prefinjen, industrijskog izgleda, odlična je alternativa uobičajenim materijalima od kojih se kamini prave. Betonski kamini su funkcionalni baš kao što su i lijepi i ne zahtjevaju previše vremena za održavanje.

Sasvim je sigurno da će betonski kamin ispuniti sva vaša očekivanja, postaće srce vašeg dnevnog boravka, prostor će vizuelno učiniti većim zahvaljujući svojoj boji i, što je možda i najbitnije, ispuniće svoju funkciju.

U praksi se prave dvije vrste betonskih kamina: zaštićeni i nezaštićeni. Zaštićeni betonski kamin zahtjeva više pažnje prilikom čišćenja ali na njemu se ne mogu stvoriti fleke, s druge strane nezaštićeni betonski kamin lakše se čisti ali je podložniji svaranju mrlja.

Ne postoji razlika između pozicioniranja kamina odbetona i od drugih materijala. Razlika je u tome da su betonski kamini u najvećem broju slučajeva masivniji.

Postoji nekoliko prednosti betonskog kamina u odnosu na kamine od drugih materijala. Betonski kamin je toplotno otporniji od npr. kamina od cigle. Takođe, betonski kamin bolje apsorbuje toplotu, ako mislite da će ga toplota oštetiti, varate se. Beton je izuzetno fleksibilan materijala pa oblik i veličina betonskih kamina zavisi samo od vaših potreba, želja i veličine prostora.

Betonski kamin može biti dizajniran u mnogim stilovima: modernom, industrijskom, klasičnom,… Ne zavisi stil kamina samo od oblika i veličine već i od boje i teksture.

Da zaključimo. Betonski kamin je dugotrajan, otporna na toplotu, modernog izgleda, lak za održavanje.

Tagged under

Leave a Reply