5 vrsta kuhinjskih pločica koje će vas oduševiti

Kuhinjske pločice su onaj element u kuhinji koji će izazvati oduševljenje ili ravnodušnost. Bez obzira koliko skupe pločice izaberete ako nisu stilski povezane sa ostatkom kuhinje uzalud ste potrošili novac.

Metalizirane kuhinjske pločiceDa bi stvorili kontrast bijelo lakiranim kuhinjskim elementima izaberite ove metalizirane kuhinjske pločice. Metalizirana površina ovih pločica daje ovoj kuhinji industrijski stil a ujedno i reflektuje svjetlost čineći je još svjetlijom. Ove pločice se lako održavaju i izgledaju zadivljujuće ako se kombinuju sa modernim kuhinjama.

Mozaik kuhinjske pločiceNišta ne privlači više pažnje u kuhinji od lijepih mozaik pločica. U ovoj kuhinji su kombinovane pločice u sivoj, bijeloj i žutoj boji. Kako bi se stvorila fokalna tačka kuhinje, čitav zid je oblijepljen u ove mozaik pločice. Pločice se slažu sa tamnim kuhinjskim elementima i žutim kuhinjskim ostrvom. 

Mermerne kuhinjske pločiceDa bi kreirali luksuzan izgled vaše kuhinje upotrijebite mermerne pločice. Pločice upotrijebite na cijelom zidu ili samo na jednom njegovom dijelu. Ipak mermerne pločice nije lako održavati. Još jedna mana mermernih pločica je da su lomljive.

Prirodni kamen kao kuhinjske pločicePrilikom uređenja kuhinje upotrijebite prirodni kamen. Kamen će u vašu kuhinju unijeti toplinu. Učinite kuhinju modernom dodajući površine od stainless steela, tamnog drveta i granita za radne površine. 

kuhinjske_plocice5Sive pločice visokog sjaja unijeće boju u sterilno bijelu lakiranu kuhinju. Ovakve pločice reflektuju svjetlost i izgledaju vlažno što unosi dodatnu svjetlost u kuhinju. Prilikom uređenja otvorenog plana kada su kuhinja i dnevna soba jedna prostorija, upotrijebite sofu u boji pločica, ili druge aksesoare, kako bi povezali dvije prostorije.

Tagged under

Leave a Reply