5 najpopularnijih stilova u uređenju kuhinje

U mnoštvu stilova nije se lako opredijeliti za jedan stil kuhinje i držati se njega. Prošlo je vrijeme kada su se kuhinje držale iza zatvorenih vrata. Danas su kuhinje centralni prostor stana u kojem provodimo određeno vrijeme svaki dan i u kojem ugošćujemo prijatelje.

Moderne kuhinje

Dotjerane, sofisticirane i elegantne, moderne su kuhinje dizajnirane da nered drže na minimumu. Materijali koji se sijaju i reflektuju svjetlost su osnovna karakteristika modernih kuhinja. Ovi materijali su kombinuju sa egzotičnim drvetom što dodaje dodir luksuza vašem domu. Moderni stil se vrlo često isprepliće sa nekim klasičnim stilom, stvarajući prijatnu i initimnu atmosferu.

Savremene kuhinje

Ove kuhinje spajaju funkcionalnost i porodični ugođaj. Materijali su spoj starih i novih. U ovakvim kuhinjama volimo da ugostimo prijatelje, s obzirom na to u kuhinji ne smije da manjka prostora. Dodajte kvalitetnu tehniku, udoban i trajan namještaj za sjedenje i mnogo otvorenog prostora i dobili ste savremenu kuhinju.

Mediteranske kuhinje

Kada kažemo Mediteran, šta vam prvo padne na pamet? More, sunce, drvo, udobno, prirodno… upravo su takve kuhinje u mediteranskom stilu. Stolice napravljene od pruća. Kuhinjski kabineti od punog drveta ili bar u boji drveta. Pločice od terra cotta. A tekstilni materijali laki za održavanje. Mediteranski stil kuhinje je specifičan za Francusku, Italiju i Španiju pa se mediteranski dizajn isprepliće sa stilovima popularnim u kontinentalnim dijelovima ovog regiona.

Francuski seoski stil

Ako zamislite neko selo na jugu Francuske i zavirite u neku od kuhinja, upravo ćete naći neke elementa kao u našoj galeriji. Masivni drveni namještaj, zavjese, boje koje kao da su non-stop izložene suncu. Atmosfera kao da je iz nekog romantičnog filma. Za ovaj stil vam je potrebno keramičko posuđe, tkanine sa klasičnim dezenom, zagasite tople boje.

Stari svijet

Ovaj stil je za nostalgičare. Sve one koji vole prohujala vremena u kojima se cijenila masivnost, a materijali su bili kvalitetni. Tada je namještaj ručno izrađen bio uobičajen.ovaj stil je personifikacija luksuza. Potražite namještaj boje mahagonija sa mnoštvom detalja. Drveni ili kameni podovi su uobičajeni za ovaj stil. Upotreba boje zlata u starom stilu nije strana.

Tagged under

Leave a Reply