5 načina kako da dekorišete elegantnu blagovaonicu

Blagovaonica nije samo mjesto gdje se objeduje sa obitelji i provodi kvalitetno vrijeme. Ona je mjesto dešavanja zabava, proslava i drugih značanih događanja. Nije lako dekorirati blagovaonicu ako ste limitirani finansijama.

Samo nekoliko ključnih stvari učiniće da vaša blagovaonica zasja punim sjajem.

Centralna dekoracija – ako želite da dodate eleganciju i osobnost stolu budite kreativni. Mijenjajte centralnu dekoraciju stola shodno godišnjem dobu, blagdanu ili temi zabave koju organizirate. Ovakve dekoracije možete naći po povoljnim cijenama a ako znate možete ih i sami napraviti. Svježe rezano cvijeće će biti odlična centralna dekoracija za proljeće, također možete upotrijebiti i cvijeće u teglicama. Cvijeće mijenjajte svakih nekoliko dana. Nećete pogriješiti ni sa košaricom svježeg voća.

Nadstolnjak – osvježite svoje stolnjake sa nadstolnjacima sa dezenom. Igrajte se sa bojama, dezenima ali i salvetama. Ako imate stol od punog drveta možete izostaviti stolnjak i direktno na plču stola staviti nadstolnjak.

Svijeće – su jeftin i efikasan način da uspostavite određeno raspoloženje za stol. Kada spomenemo svijeće prva asocijacija je večera pod svjetlošću svijeća, međutim to nije jedini način da upotrijebite svijeće. Sakupite nekoliko svijeća različitih debljina i visina i postavite ih na sredinu stola. Ne zaboravite ispod svijeća postaviti prostirku zbog voska koji će kapati. Zadržite se na bijelim svijećama a za dramatičan izgled upotrijebite crne ili crvene svijeće. Svijeće postavite u grupama širom blagovaonice za chic i nenametljivo osvjetljenje.

Vinski stalak – primijetili ste da u mnogim restoranima zidovi su iskorišteni kao izlog za vina, što im daje luksuzni izgled. Ne postoji razlog zbog kojeg ne bi i vi isto to uradili. Vrlo jeftino možete pronaći vinske police ili regale koji će odgovarati design-u vaše blagovaonice. I one lošijeg stanja dobro će izgledati kada u nju postavite boce sa vinom. I sami možete napraviti slične police za vino od grubo obrađenog drveta. Same vrste vina nisu toliko bitne s obzirom da se etikete neće vidjeti.

Podmetači – nemojte bacati novac na skupe podmetače. Podmetači leže ispod tanjura i u biti nisu podložni habanju i prljanju kao posuđe. Kupite podmetače neutralne boje, zlatne ili boje srebra. Neka podmetači budu različite boje od stolnjaka i nadstolnjaka.

Tagged under

Leave a Reply