5 kreativnih ideja za osvjetljenje

Kupovina odgovarajućih rasvjetnih tijela može biti veliki izdatak. Ali ako ste skloni eksperimentisanju i uradi sam projektima sigurni smo da će vam se svidjeti neki od naših prijedloga za rasvjetna tijela koja možete uraditi u svojoj režiji. Rasvjetna tijela imaju funkcionalnu i estetsku ulogu, funkcionalna je za sve ista ali estetska zavisi od vašeg ukusa i stila.

Upitajte se zašto bi kupovali rasvjetna tijela koja se masovno proizvode i koja će imati većina domaćinstava u vašem gradu kada možete vrlo lako i jeftino stvoriti unikatnu rasvjetu za svoj dom.

lampa_11 Stolna lampa u industrijskom stilu Svoj stan u industrijskom stilu ukrasite sa jednom ovakvom lampom. Od materijala će vam trebati samo nekoliko starih knjiga (8) i metalna korpa koja će poslužiti kao abažur.

lampa_22 Luster od konopca Ovaj uradi sam projekat je vrlo jednostavan i od materijala vam je potrebno samo nekoliko metara konopca, ljepilo i lopta za plažu koja će poslužiti kao model. Ovakav luster uklopiće se u skoro svaki enterijer a možete ga napraviti i od konopca u boji.

lampa_33 Lusteri od zdjelica u boji Pregledali smo mnogo uradi sam lustera i jedan nam se neobično svidio. Bilo da vam je potreban luster za shabby chic trpezariju ili za spavaću sobu, iznad noćnog stolića, ovaj luster napravljen od zdjelica u boji oduševiće vas svojim izgledom i jednostavnošću.

lampa_44 Noćno svjetlo za dječiju sobu Klasična noćna svjetla su dosadna, već toliko puta viđeno. Uljepšajte noćno svjetlo sa morskom zvijezdom koju ste nekada kupili na moru. Potrebno je samo da je zalijepite na klasičnu noćnu svjetiljku.

lampa_55 Luster od furnira U stvari, luster nije od furnira već je na klasični abažur zaljepljena folija koja daje izgled furnira. Potom je abažur okačen na plafon kao luster. Za vrlo malo novca dobili ste luster koji da ste kupovali bi koštao bar deset puta više.

Tagged under

Leave a Reply