10 stolića na točkićima za originalan dnevni boravak

Stolić u dnevnom boravku je pored garniture za sjedenje osnovni komad namještaja. Stolić sa točkićima je mnogo zabavniji i funkcionalniji od običnih stolića. I dok ostatak namještaja treba da prati temu dnevnog boravka, stolić to ne mora. On može da bude u dijametrlano suprotnog stila pa opet da se estetski ne izdvaja. Sa popularizacijom industrijskog i sličnih stilova stolići sa točkovima su postali popularniji nego ikad a na našim primjerima pokazaćemo vam kakve kupiti.

stolici na tockicima1

Najpopularniji stolići sa točkovima su oni izrađeni od recikliranih materijala (drvo, metal, staklo). Takvi stolići se mogu kupiti a možete ih i sami izraditi. Jednostavno na paletu, stari kovčeg ili drvenu ploču potrebno je pričvrstiti točkiće.

stolici na tockicima2

Na slici su na panjeve pričvršćeni točkići. Teške panjeve je na ovaj način mnogo lakše pomjerati a izuzetno su dekorativni.

Ovaj industrijski stolić na točkovima ima metalnu osnovu na koju su pričvršćene debele, grubo obrađene daske. Prekrasno se uklapa u ovaj moderni enterijer.

stolici na tockicima3

Ovaj prekrasni stolić u vintidž stilu napravljen je po ugledu na stara kolica. Draž mu daju metalni dijelovi na kojima je patina vremena.

Vojne kutije, bilo metalne ili drvene, na koje se dodaju točkovi postanu originalni stolići koji će lijepo izgledati u kombinaciji sa modernim namještajem.

stolici na tockicima4

Drvene palete imaju široku primjenu. Ako se na paletu dodaju točkići dobije se stolić koji se može upotrijebiti i unutra i vani.

stolici na tockicima5

Umjesto palete se može upotrijebiti obična ploča napravljena od dasaka.

stolici na tockicima6

Ovaj stolić je proizvod uradi sam projekta. Za razliku od prethodnog, točkovi su dosta veći a paleta je ofarbanau smeđu boju.

stolici na tockicima7

Ovaj industrijski stolić je malo dorađeniji, sa oštrim linijama i jasno definisanim proporcijama. Daske su glatke i prelakirane.

stolici na tockicima8

Na točkiće se može montirati i staklena ploča. Staklo je uglavnom kaljeno kako bi se povrjeđivanje usljed loma smanjilo na minimum.

stolici na tockicima9

I za kraj smo ostavili još jedan moderan stolić na točkovima u krem boji.

stolici na tockicima10

Tagged under

Leave a Reply