10 Očaravajućih kućica inspirisanih Tolkinovom trilogijom ”Gospodar prstenova” – drugi dio

Za sve fanove Tolkinove trilogije u ovom članku sastavili smo spisak 10 kuća sličnih ili inspirisanih kućicama Hobita . Stigli smo do broja 6, pa da nastavimo!

6. Hobit kuća Peter-a Archer-a

Arhitekta Peter Archer osmislio je ovu savršenu, malu odstupnicu za bijeg od stresa i užurbanosti savremenog života u ruralnom Chester County-ju, 5o km sjeverozapadno od Filadelfije.

7. Vodenica Chris-a Whited-a

Šarmantan talasasti krov, asimetrični zidovi, vodenički točak, su svakako uticali da se ovo remek djelo Chris-a Whited-a nađe na našoj listi. Kuća je izgrađena iz čiste strasti, bez namjere da se nađe na naslovnim stranama časopisa.

8. Hobit kuća u Montani, USA

Ljubitelji ”Okruga” i Hobita, mogu provesti noć u ovoj kućici za 195 $. Ovoj očaravajućoj kućici ne manjka udobnosti modernog življenja.

9. Pravo hobitsko skrovište

Ova tvorevina sa okruglim vratima i prozorima, zemljanim zidovima i biljnim prekrivačem izgleda kao da su je sami Hobiti stvorili.

10. Kuća Bilbo Baggins

Ova kućica se sasvim slučajno našla na zadnjem mjestu naše liste. Neodoljiva i simpatična svana, a za pogled unutra morali bi ste se malo pomučiti sa obzirom na njene dimenije.

Tagged under

Leave a Reply