10 modernih saksija za dobrodošlicu proljeću

Zanimljiva i lijepa saksija je jednako važno kao i sama biljka koja raste u njoj Saksije mogu biti od različitih materijala i različitih stilova kao i bilo koji drugi dekorativni predmet. Sada je pravvo vrijeme da obnovite kolekciju svojih saksija, da kupte nove ili da već postojeće obojite.

Drvene saksije su izuzetno dekorativne za interijere. Drvene saksije su napravljene od hrasta, bukve ali mogu i od mekših vrsta drveta. Mogu biti različitih geometrijskih oblika ili pak od grubo tesanog drveta. Najčešće su rupe u kojima se sade biljke tretirane nekim drugim materijalom kako bi se spriječilo truljenje drveta usljed povećane vlage.

Moss+Twig drvena saksija

Moss+Twig drvena saksija

1 Moss +Twig je ručno izrađena drvena saksija, cijena $20. Ima dvije rupe za cvijeće na vrhu, jedna je manja a druga veća. 

CattailsWoodwork

CattailsWoodwork

2 Cattails Woodwork je drvena saksija ručno izrađena od orahovine. Cijena ove saksije je $41,47. Lijepa saksija asimetričnog izgleda za vaše sukulentne biljke.

WoodenShapes

WoodenShapes

3 Wooden Shapes su zanimljive drvene saksije koje se mogu kupiti u 22 boje. Cijena im je $15,59.

MossTwig set od 3 saksije

MossTwig set od 3 saksije

4 Moss Twig drvene saksije se mogu montirati na zid. Magnet sa zadnje strane omogućava da saksije stavite na vrata svoga frižidera.  Cijena seta sa 3 drvene saksije je $30.

Kao i prošle godine i ove su porcelanske saksije svjetski trend. Ne rijetko se porcelan kombinuje sa drugim materijalima. Porcelanske saksije se mogu upotrebljavati kako unutar stana tako i u vrtu. Takođe, saksije ne moraju biti u cijelosti izrađene od porcelana već mogu biti i od terra cotte ali im se površina onda tretira da bi dobila izgled porcelana. Ovakve saksije su mnogo jeftinije od pravih porcelanskih saksija. Ako ste u potrazi za dekoracijom koja će u vaš dom unijeti dašak luksuza onda su možda porcelanske saksije baš za vas.

LeahBall

LeahBall

1 Leah Ball je ručno rađena porcelanska saksija koja ima izgled mermera. Cijena joj je $80. Konopcem se može okačiti za zid ili plafon.

redravenstudios

redravenstudios

2 Red raven studios su proizveli prelijepe viseće saksije od porcelana. saksije su ručno rađene i cijena im je $22.

JingGu Fine Porcelain

JingGu Fine Porcelain

3 JingGu Fine Porcelain su geometrijske ručno rađene porcelanske saksije. Cijena im je $21,99. Saksije su dekorisane plavo bijelom bojom i izgledom bruženog dijamanta.

Metalne saksije su i dalje chic i moderne. Mogu se naći u različitim oblicima bojama i veličinama. Metalne saksije možete i sami napraviti od posuda koje mogu poslužiti za uzgoj biljaka. Velike saksije različitih veličina upotrijebite u svom dvoištu kao zanimljivi dekorativni element.

1 PlantworksPDX su viseće saksije boje bakra. Zbog svojih malih dimenzija možete ih upotrijebiti za sukulente. Cijena ovih saksija je $29.

2 Polyhedron Cachepot su metalne saksije napravljene od željeza. Jasnog geometrijskog su oblika. U središte se smiješta obična lastična saksija. Cijena je  $49,99.

3 IronandDibble je napravio set zanimljivih metalnih saksija koji se sastoji od dvije saksije različite veličine. Ovakve saksije će se odlično uklopiti u industrijski stil vašega doma. Cijena je  $68.

Sve saksije možete naručiti sa Etsy.

Tagged under

Leave a Reply