10 malih i funkcionalnih kupaonica

Neke stvari se ne mogu promijeniti, jedna od njih je veličina kupaonice u stanu. Ali se može promijeniti njen izgled da iako mala, bude funkcionalna i chic. Kada smo pisali ovaj tekst imali smo na umu narodnu izreku “Slika vrijedi kao hiljadu riječi” znači sa ovih deset primjera malih kuaponica mi smo napisali 10.000 riječi. 

Šalu na stranu. Male kupaonice nekada predstavljaju problem, kako ih urediti, šta u njih staviti, koje boje upotrijebiti. Tri su osnovna pravila za uređenje malih kupaonica a sve ostalo su nijanse. Minimalizam, svijetle boje i održavanje kupaonice urednim.

Mala kupaonica nije mjesto za velike kupaonske ormariće, umjesto njih upotrijebite otvorene police. Upotrijebite i uglove. Ogledala su najstariji trik kojim se vizuelno povećava površina neke prostorije, stoga upotrijebite ogledala. Međutim, uradite to sa stilom, uramite ih u neki ram koji će se slagati sa stilom vaše kupaonice.

Male kupaonice najčešće imaju postavljene tuševe. Umjesto zavjesa upotrijebite staklene zidove.  Ako pak volite kadu i za to postoji rješenje. Danas na tržištu postoje mini kade koje se mogu uklopiti u svaku kupaonicu. Kadu uvijek postavite duž dužeg zida, sem ako samim rasporedom vodoinstalacija nije drugačije određeno.

Nikada nemojte zakloniti izvor prirodne svjetlosti! Štoviše u male kupaonice unesite štoviše prirodne svjetlosti ili ako nje nema vještačke. Upotrijebite nekoliko izvora svjetla strateški postavljenih. Umjesto žute svjetlosti postavite sijalice koje daju bijelu svjetlost, a spa ugođaj stvorite tako štp ćete svjetla pogasiti i upaliti svijeće.

Kada imate malu kupaonicu ne postoji razlog da štedite na kvalitetu materijala koji ćete upotrijebiti za zidne i podne obloge. Zaista par kvadrata kamena neće mnogo pogoditi vaš budžet. Idite sa travertinom ili nešto skupljim kermaičkim pločicama u sličnim bojama.

I na kraju da zaključimo. Mala kupaonica se može urediti da bude stilski prihvatljiva i funkcionalna. Nije bitan stil u kome ćete urediti kupaonicu jer on zavisi od vašeg poimanja lijepoga već je bitno kakve materijale ćete upotrijebiti, koliko ćete svjetlosti omogućiti i da li ćete kupaonicu održavati urednom.

Tagged under

Leave a Reply