10 ideja kako upotrijebiti stare gume

Svake godine pojavljuju se nove ideje na temu, kako se mogu upotrijebiti stare gume u uređenju enterijera i eksterijera. Neke zaista zadivljuju svojom inventivnošću i uloženim trudom. Sakupilo smo deset najboljih ideje koje vam mogu poslužiti kao inspiracija šta možete napraviti od starih automobilskih guma.


guma1

Od starih automobilskih guma se mogu napraviti različiti taburei ali se nama svidio ovaj set u bijeloj boji sa fluorescentnožutim jastucima.

guma2

Već smo vidjeli mnoštvo načina da se od starih guma naprave različite saksije za cvijeće, ali ovaj način kombinovanja ovaj jeftin materijal čine ekskluzivnim.

guma3

Zašto do guma ne napraviti fotelju? Povezane tri gume, prekrivene sa vještačkim krznom sa zebra printom lijepo će pristajati u industrijskom ili modernom enterijeru.

guma4

Saksija od gume dovedena je na novi nivo, sada ima i nogice.

guma5

Gume su bezbjedan materijal za vrtne igračke za vaše najmlađe. Napravite ovaj stub za penjanje od starih guma. Zapamtite, stvar je u boji!

guma6

Za djecu možete napraviti i pješčanik od stare gume. Dovoljno je veliku gumu obojiti i napuniti pjeskom. Na sredinu zabodite suncobran ako će pješčanik biti na suncu.

guma7

Fenomenlane saksije od stare gume u obliku šoljica za čaj. Sve nas podsjeća na „Alisu u zemlji čuda“.

guma8

Šta je bolje od ljuljačke napravljene od stare automobilske gume? Dvije ljuljačke, naravno. Jedna neka bude od vodoravno položene gume a druga od vertikalno.

guma10

Ovaj stolić ili tabure ako hoćete napravljen od stare gume razlikuje se od sličnih po motivu napravljenom konopcem. Zanimljivo i unikatno.

Staru auto gumu možete upotrijebiti i kao krevet za svog kućnog ljubimca. Pazite da guma bude prelakirana kako ne bi ispuštala karakterističan miris.

Tagged under

Leave a Reply