Trpezarijski sto za male prostore

Trpezarijski stolovi se vrlo teško mogu uklopiti u mali prostor a nekad su prijeko potrebni. U mali stan lakše se može uklopiti neki šank sa dvije stolice nego trpezarijski sto sa četiri ili šest sjedećih mjesta. Ali ako volite da ugošćavate prijatelje onda će vam trpezarijski sto sa stolicama biti potreban.

stol_1Sto na rasklapanje je idealan za male prostore. Izabrali smo sto na rasklapanje u boji drveta, prelakiran bezbojnim lakom. Ovakav sto se može uklopiti u svaku trpezariju. Umjesto klasičnog okruglog oblika gornje ploče, ona je ovalna, što ovaj sto čini još zanimljivijim. Ovaj sto nema noge već ima svojevrsnu drevnu kutiju u koju se, kad je sklopljen, mogu smjestiti četiri stolice. Stolice su jednostavne, drvene, također na rasklapanje. Jednostavnost dizajna i stola i stolica je vrlo interesantna.

Kada je sto sklopljen može poslužiti kao konzolni sto na kome možete držati vaze s cvijećem, kuhare, zdjele i sl. Stol možete koristiti i polurasklopljen sa dva ili tri sjedeća mjesta. Dovoljno je da sto stavite uza zid i rasklopite jednu polovinu ploče. Zahvaljujući točkićima sto je lako pomjerati. U slučaju da vam je u vašoj garsonjeri potreban trepezarijski sto razmislite o ovom rješenju.

Tagged under

Leave a Reply