Zeleni balkon

Ukoliko već imate svoj balkon a niste ga do sada koristili kao oazu za odmor, možda je vrijeme da to počnete. Malo stvari pričinjava takvo zadovoljstvo kao što su stvari koje ste stvorili sopstvenim rukama. Nedostatak dvorišta ne mora da znači da ne možete da se bavite uzgojem cvijeća ili povrća.

Često ljudi misle daa malen balkon ne može nikako da se iskoristi i na taj način gube dragocjene kvadratne metre svoga stana. Ukoliko želite da imate lijep balkon a pri tom je površinski malen pokušajte da iskoristite neki od naših savjeta.

 1. Vertikalni vrt u paleti

  Vertikalni vrt u paleti

  Cvjetna paleta – nabavite drvenu paletu. Vrlo lako je možete naći i pri tom je sasvim  sigurno BESPLATNA. Ukoliko je oštećena popravite je. Nabavite crni najlon, jednostavno je prikačite za prednju stranu i za zadnju, na taj način napravite neku vrstu korita u koju ćete saditi biljke.

 2. Tegle na polici – svježe biljke u kuhinji su brilijantna ideja. Uvijek možete za svoj mali  vrt na balkonu upotrijebiti stare tegle. Napravite na zidu male police i na njih poredajte tegle u koje ste posadili biljke. Nemojte ih isuviše zalijevati jer tegle nemaju rupu za oticanje viška vlage!
 3. Viseća bašta

  Viseća bašta

  Viseće vreće – još jedna ideja za viseći vrt na balkonu. Uzmite gotovo ili sami napravite zidnu ostavu za sitnice, najčešće se koristi u kupatilima. U svaku pregradu stavite zemlju a zatim u nju posadite cvijeće. Zanimljivo će izgledati cvjetnice različitih boja.

Na kraju da zaključimo, nije važna veličina prostora već volja i ideja. zamislite svoj balkon kako bi željeli da izgleda i prionite na posao. Uživaćete ovog ljeta, vjerujemo u Vas!

Tagged under

Leave a Reply