Zanimljivi obojeni podovi

Kao što je bojenje zidova jedan od najbržih načina za promjenu izgleda prostorije, isti učink ćete postići i bojenjem poda. Bojenje podova nije niti težak niti komplikovan posao a može pozitivno da iznenadi svojim krajnjim rezultatom. Bojiti se mogu podovi od drveta, betona, keramičkih pločica, vinila, linoleuma itd.

Elegantno i luksuzno

Elegantno i luksuzno

Bojeni podovi su topli i bez upotrebe podnih prostirki, tepiha, ćilima ili ponjava. Takođe, izuzetno se lako održavaju. Jednostavno, obojeni podovi su praktični i lijepi. Prije bojenja potrebno je uraditi nekoliko predradnji kako bi bili zadovoljni rezultatom. Da bi se boja dobro primila potrebno je da pod bude čist. Prije nanošenja boje prijeko je potrebno nanijeti temeljnu boju. I na kraju, pod bojite bojom na bazi ulja. Pazite da bojite po lijepom i toplom vremenu bez mnogo vlage u vazduhu. Međutim, način nanošenja boje nije tema ovoga članka, već kako obojeni podovi izgledaju u različitim enterijerima.

Možete izabrati jednu boju ili kombinaciju boja. Uz klasični stil lijepo će izgledati pod u neutralnoj boji ili pak u tamnijim tonovima koji će bit kontrast svijetlom plafonu. Poigrajte se oblicima pa pod podijelite na rombove. Kombinujte dvije boje da dobijete izgled šahovskih polja. Podovi bojeni na ovaj način biće elegantni i pristajaće prostorijama formalnijeg izgleda. Sjajnim finišem i vaša soba će zasijati.

Šablonima dajte zanimljivost podu

Šablonima dajte zanimljivost podu

Takođe, možete kombinovati dvije kontrastne boje. Na pod možete dodati i različite motive. Ti motivi mogu biti u vidu šablona ili pak u vidu naljepnica, savjetujemo upotrebu šablona! Bojama možete stvoriti neobične dezene. Tako pod možete prefarbati u svijetlo plavu boju a potom plastičnom kesom, tapkanjem, nanijeti tamno plavu boju na tu svijetlu podlogu.

Ne rijetko, ovako obojeni podovi sve druge dekoracije stavljaju u drugi plan. Prostoriju u vintage stilu ukrasite podom koji je obojen tako da dobije izlizan, starinski izgled. Upotrijebite neku pastelnu boju ili sivu. A prostore u modernom stilu obojite čistim bojama kao što su: suncokret žuta, crvena, trava zelena ili akvamarin. Nesavršenosti na podovima najlakše ćete sakriti upravo na ovaj način. Umjesto što bi trebali potrošiti hiljade evra na postavljanje novih podova za samo sto ili dvjesta evra možete dobiti rezultat kojim ćete biti i više nego zadovoljni.

Pogledajte nekoliko ideja koje smo pripremili kako možete obojiti podove.

Tagged under

Leave a Reply