Zanimljive balkonske pločice sa uzorkom

Spuštene terase ili balkone zapuštenih zgrada nije lako oživjeti. Potrebno  je mnogo truda i gledanja van okvira da se ovakvi prostori osvježe i učine ugodnim i interesantnim za boravak. Mnogo je načina da se to uradi a mi vam predlažemo podne balkonske pločice sa uzorkom s kojima će vaš balkon ili terasa bljesnuti a sve vaše goste ostaviti zadivljenim. Uređenje balkona na ovaj način nije ništa novo, vrlo je prisutno u Maroku, poznate marokanske pločice, u Latinskoj Americi ali i u Turskoj (orijentalne pločice).

Pločice u španskom stilu

Balkoni obloženi sa ovakvim pločicama postaju pravo umjetničko djelo. Bitno je odabrati odgovarajući dizajn ili kombinovati više vrsta podnih pločica koje se međusobno dopunjuju i stvaraju jedinstvenu sliku. Zbog mogućnosti kombinovanja više različitih vrsta podnih pločica ovaj način oblaganja poda balkona je vrlo jeftin i pristupačan svima. Naravno, uvijek postoje skuplje opcije u vidu porculanskih pločica s orijentalnim motivima na kojim preovladava plava boja ili pak podnih pločica u španskom stilu gdje preovladava boja pijeska ili bež a koja je protkana obično jačim bojama kao što je ljubičasta. Motivi na ovakvim pločicama su različiti ali preovladavaju geometrijski oblici.

Uređenje ovakvih balkona je jednostavno. Pošto su glavna zvijezda na njima pločice sa uzorkom ostaledekoracije trebale bi biti neutralnih boja. Akcentni dijelovi trebaju pratiti spektar boja na pločicama.

Tagged under

Leave a Reply