Vodeni element u vrtu

Postoji mnogo mogućnosti da dodate ljepotu, dramu i stil u vaše dvorište. Međutim malo koja je kao voda. Od umirujućih jezerca do divnih česmi i vodopada, dodavanje vode u vaš vrt može uveliko da poveća atraktivnost vašeg vrta.

Pravilno urađen vodeni element u vrtu može čak povećati vrijednost kuće.

Vodeni element može biti jednostavan i jeftin za instaliranje na primjer betonska statua koja ima otvor za izbacivanje vode ali može biti i skup i složen kao jezero sa vodopadima, noćnim osvjetljenjem, sistemima za filtriranje i sl. Tok vode može biti spor i umirujući ili brz i uzbuđujući. Jedini ograničavajući faktori su vaša mašta i sredstva. Bez obzira koju ste opciju izabrali vodeni elementi imaju mnoštvo prednosti u uređenju vrta. Voda će privući mnoštvo ptica u vaše dvorište, ako dodate ribe smanjićete broj insekata u dvorištu, a dvorištu ćete dodati malo uzbuđenja.

Pored jezerceta možete posaditi i neke nove biljke kojima je potrebna povećana vlaga. Dodavanjem cvijeća u vodu i oko vode dvorište će dobiti novu notu a ako vam je dvorište podijeljeno u manje cjeline ovo će zasigurno biti jedna od najljepših.

Iako se većini ljudi dodavanje vodenog elementa kao ideja sviđa, malo ih se usudi krenuti u projekat iz straha da je to teško za instaliranje i održavanje. A istina je sasvim drugačija, vodeni elementi su laki za održavanje a korist je višestruko veća. Možete kupiti već gotove vodene elemente ili ih sami napraviti. Naš je savjet da nađete najbolju opciju za vas i instalirate fontanu, jezerce, vodopad i sl. u vaš vrt.

Tagged under

Leave a Reply