Vila Borisa Bekera biće prodana na aukciji

Prema odluci suda, vila Borisa Bekera u Španiji biće oduzeta i prodana na aukciji kako bi se pokrili troškovi sudskih troškova i rada majstora. Boris je vilu kupio prije 17 godina. Ona se nalazi na Majorki, u poznatom španskom ljetovalištu. 

Sve ovo je epilog sudske tužbe koju su protiv Bekera pokrenuli izvođači radova na vili kojima je ostao dužan £340,000. Beker takođe duguje £20,000 za sudske troškove tako da je ukupni dug £360,000. Prije sedam godina Boris Beker je pokuša prodati vilu, tada je za nju tražio £12.5miliona, ali bezuspješno. Već 2012. godine vrijednost vile je pala za čak 7 miliona funti. Pored toga što je ostao dužan izvođačima radova koji su radili na vili, Boris se susreo i sa sudskim gonjenjem zbog nelegalne gradnje. Iako su Borisovi advokati tvrdili da Boris nije ništa kriv već agent koji mu je prodao vilu to mu na kraju nije pomoglo.

Sama vila ima devet spavaćih soba i osam kupaonica. Cijelo imanje se prostire na skoro 25ha. Pored glane kuće na imanju se nalaze još dvije manje gostinjske kuće. U sklopu imanje nazvanog Son Coll se nalaze i štale, garaža za sedam automobila, 25m bazen, spa…

Tagged under

Leave a Reply